500 bin lirayı açıklayın

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 7, 2020 / 12:25

AK Parti ve MHP’li başkanlarla iki bakan yatırım toplantısı yaptı. Serik Belediye Başkanı toplantıda bir işletmeden 500 bin lira alındığını öğrendi. Duruma tepki gösteren Başkan “Yazıklar olsun” deyip toplantıyı terk etti, soruşturma açılsın dedi.

Antalya’da AK Partili ve MHP’li belediye başkanlarının yanı sıra iki bakanın da katılımıyla telekonferans yöntemiyle bir yatırım toplantısı yapıldı. Toplantıda Turizm Bakanı bir işletmeden 500 bin lira alındığını söyledi. AK Parti Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan söz aldı, “13 aydır belediye başkanıyım” dedi, o sırada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Başkan olay sizinle ilgili değil, daha önceki döneme ait” dedi, Turizm Bakanı Nuri Ersoy da “Önceki döneme ait” diyerek teyit etti, toplantı karıştı.
Başkan Aputkan, “Bunu biliyorsunuz ve üzerine gitmiyorsanız yazıklar olsun” diyerek toplantıyı terk etti. Serik Belediyesi’nin sosyal medya hesabından olayı paylaşan Başkan Aputkan şu ifadeleri kullandı; “500.000 lira para alınma olayı ile ilgili 2 Bakan’dan, sayın milletvekillerimizden ve 2 il başkanımızdan gerekli açıklamaların yapılmasını istiyorum. Sayın İçişleri Bakanımızdan soruşturma yapılması için müfettiş talebinde bulunacağım.”
Başkan Aputkan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada halkın yıllardır kullanamadığı ve Günübirlik Alanlar için ‘Sahilime Dokunma’ çağrısı yapmış, geri alınması için hukuki mücadele başlattığını duyurmuştu.
ÖNCEKİ BAŞKAN ÇALIK
Aputkan’dan önce Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık’tı. Çalık hakkında mal ve hizmet alımlarında usulsüzlük yapılarak belediyeyi zarara uğrattığı gerekçesiyle yapılan şikayetler için İçişleri Bakanlığı “İşleme konulmama” kararı vermişti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top