51 gündür tek kişilik hücredeyim

51 gündür tek kişilik hücredeyim
Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu’ya karşı protestolara katıldıkları için dava açılan 51 öğrenci hakim karşısına çıktı.Önce Melih Bulu’nun ardından...

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu’ya karşı protestolara katıldıkları için dava açılan 51 öğrenci hakim karşısına çıktı.

Önce Melih Bulu’nun ardından Naci İnci’nin rektör atanmasını protesto eden öğrenciler, üniversitenin Güney Kampüsü’nde eylemlere katılmış ve kampüs içerisinde gözaltına alınmışlardı. Gözaltıların bazıları özel güvenlik görevlilerinin beyanları neticesinde “2911 sayılı Kanuna muhalefet” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarını işledikleri iddiasıyla davaya dönüşmüştü. Duruşmaya başka dosyadan dolayı tutuklu olan sanık Caner Perit Özen de getirildi. Müştekiler, herhangi bir zararının olmadığını belirterek sanıklardan şikayetçi olmadılar. Avukatların derhal beraat talebi reddedildi.

“ÇAMUR İÇİNDE SÜRÜKLENDİK”
Tutuklu sanık Caner Perit Özer savunmasında, olay günü arkadaşları tutuklandığı için eylem yaptıklarını dile getirerek, “Çamur içinde sürüklenip gözaltına alındık. Emniyete götürüldük. 51 gündür tek kişilik hücrede kalıyorum” dedi. Emrullah Yücer, “O gün okulda dışarı çıkmak istediğimizde çıkamadık. Giriş çıkışları engellemedik. Orda aç bırakıldık” dedi.

AKADEMİSYENLER DESTEK VERDİ
Duruşma öncesinde öğrencilere destek olmak için adliyede bulunan Boğaziçi Üniversitesi’nden akademisyenler, basın açıklaması yaptılar. Akademisyenler, “Tüm toplumumuzu bizimle birlikte gençlerimizin geleceğine sahip çıkmaya, davalarının takipçisi olmaya çağırıyoruz” dediler.

BİR DAVA DA İZMİR’DEYDİ

İzmir’deki Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 7 kişinin ilk duruşması da görüldü. Beraat talebini reddeden mahkeme, adli kontrol tedbirini kaldırarak davayı erteledi.