5’li çetenin yatırımlarını kamulaştıracağız

5’li çetenin yatırımlarını kamulaştıracağız
TBMM’de 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetine sert eleştiriler getirdi.Bu eleştiriler karşısında AK Parti sıralarından “Aday ol” çağrısı geldi. Kılıçdaroğlu,...

TBMM’de 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetine sert eleştiriler getirdi.
Bu eleştiriler karşısında AK Parti sıralarından “Aday ol” çağrısı geldi. Kılıçdaroğlu, “Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum” yanıtını verdi.
Asgari ücret tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Asgari ücret 3 bin lira ve vergiden muaf olsun” dedi.
‘5’Lİ ÇETENİN BÜTÜN YATIRIMLARINI KAMULAŞTIRACAĞIZ’
CHP lideri, iktidarın mega projelerini yapan Limak, Cengiz, Kolin, Kalyon, Makyol inşaat şirketlerini “5’li çete” olarak tanımladı ve iktidara geldiklerinde bu şirketlerin yatırımlarını kamulaştıracaklarını söyledi. Bu beş şirket, Dünya Bankası verilerine göre dünyada devletten en çok ihale alan şirketler listesinde ilk 10’da yer alıyor.
Hükümete karşı eleştirilerini sert bir üslup ile yönelten Kılıçdaroğlu, “Gayrimilli bir ittifak bulunuyor. İhaleyi yapan Türkiye, ihaleyi alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, ihale konusu Türkiye’de. Niye Türk Lirası değil de Amerikan Doları? Hadi ABD Dolarını kabul ettik. İhtilaf çıktı, Türk mahkemeleri değil, Londra mahkemeleri. Sizin yerliliğiniz, milliliğiniz bu mudur?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, “Bu kürsüden, bütün vatandaşlarıma sesleniyorum; Allah’ın izniyle iktidarda olacağız, bu soygun düzenine son vereceğiz, 5’li çetenin, bizim torunlarımızı dahil sömürecek olan bütün bu yatırımları kamulaştıracağız ve alacağız” dedi.
“Bu bütçe, işçiye, çiftçiye ne getiriyor” diye soran Kılıçdaroğlu, “Bu bütçe faiz bütçesidir, bu bütçe haramzadelerin bütçesidir. İnanarak söylüyorum bu bütçe haramzadelere hizmet bütçesidir” ifadesini kullandı.