6 parti aynı masada buluştu

6 parti aynı masada buluştu
CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin hukukçu kurmayları, dün TBMM’de “parlamenter sistem” konusunda uzlaşılan ilkelerle ilgili toplantı yaptı. Muhalefet partileri, daha önce de...

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi’nin hukukçu kurmayları, dün TBMM’de “parlamenter sistem” konusunda uzlaşılan ilkelerle ilgili toplantı yaptı. Muhalefet partileri, daha önce de TBMM dışında iki kez bir araya gelmişti. Bu toplantılarda ana ilkelerle ilgili yol haritası üzerinde mutabakat sağlandığı öğrenildi.
Toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Saadet Partisi Seçim İşleri Başkanı Bülent Kaya, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün katıldı.
Toplantılarda, Cumhurbaşkanının tarafsız olması ve atama yetkisinin kısıtlanması, TBMM’nin güçlendirilmesi konusunda uzlaşıldı. Parti yetkilileri, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmalarında mutabık kalınan noktaların ilk kez bu toplantıda kaleme alınacağını aktardı.
‘SİSTEMİN DEĞİŞMESİ İÇİN MUTABAKAT VAR’
Toplantının başlamasından önce konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, “İçinden geçtiğimiz anayasanın Türkiye’ye ne kadar uymadığı, yanlışların hepsinin sebebi, ortak paydamız da bu. Bu sistemin değişmesi için mutabakat var” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise bir soru üzerine, “Şu anda, çalışıyoruz. Çalışacağız ve çalışmalarımızı sayın Genel Başkanlarımıza sunacağız. Türkiye için çalışıyoruz” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ise, “Mutabakat olasılıklarının çok yüksek olduğunu tespit ettik” ifadelerini kullandı.