6 SANİYE KRİZİ

6 SANİYE KRİZİ
Galatasaray - Gaziantep FK maçına hakem Alper Ulusoy'un 90+12'de verdiği karar damga vurdu. Ulusoy, Galatasaray kalecisi Okan Kocuk'un topu 6 saniyeden fazla tuttuğu gerekçesiyle endirekt serbest vuruş kararı verirken bu atışın ardından...

Galatasaray - Gaziantep FK maçına hakem Alper Ulusoy'un 90+12'de verdiği karar damga vurdu. Ulusoy, Galatasaray kalecisi Okan Kocuk'un topu 6 saniyeden fazla tuttuğu gerekçesiyle endirekt serbest vuruş kararı verirken bu atışın ardından skoru 3-3'e getiren penaltı geldi. Galatasaray cephesi, karara isyan ederken Okan Kocuk'un topu kaç saniye elinde tuttuğu da ortaya çıktı.
beIN Sports'un yaptığı hesaplamaya göre genç kalecinin, topu eline almasıyla topu elinden çıkarması arasında geçen sürenin 18.48 saniye olduğu ortaya çıktı.
KURAL 1998'DE GELDİ
6 saniye kuralı, FIFA'nın kalecilerin topu elinde tutup zaman geçirmelerini önlemek için 1998 yılında getirildi. Kurala göre; topu elle tutan kaleci topu 6 saniye içinde oyuna sokmak zorundadır. Aksi halde endirekt serbest vuruş verilir.
İŞTE YORUMLAR
Deniz Çoban: "Alper Ulusoy, kimsenin üzerinde durmadığı bu kuralı uygulayarak, bence hata yapmıştır. Oyun kurallarına göre doğru bir karar ama dünyada hakemlerin titiz davranmadığı bir karar. Hakem bunu tolere edebilirdi, kariyerine yakışmadı."
Rıdvan Dilmen: "Alper Ulusoy'un bundan önce son yönettiği maçta eğer en az 5 pozisyonda 6 saniye kuralı ihlal edilmediyse ben yorumculuğu bırakacağım. 4 olursa kabul etmiyorum, 5 tane.”