6,5 milyon enerji çalışanı işsizlikle karşı karşıya

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 25, 2020 / 00:32

Son 6 ay içerisinde küresel enerji sektöründe 3 milyondan fazla insanın işini kaybettiğini söyleyen Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, “Önümüzdeki 6 ay içinde ise 3,5 milyon insanın daha işini kaybetme riski var” dedi.

Enerji sektörünün salgın nedeniyle en ağır darbeyi alacak sektör olacağını söyleyen Birol, dünya enerji talebinin 2009’daki ekonomik krize oranla 7 kat daha hızlı düşeceğini vurguladı. Birol, “Yani 2009 ekonomik krizine göre 7 misli daha büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Bu süreçte en büyük darbeyi petrolün aldığını gördük. Özellikle ‘Kara Nisan’ olarak adlandırdığımız nisan ayında talepte büyük bir düşüş oldu fakat şimdi yavaş da olsa petrolde bir toparlanma söz konusu” dedi.

Dünyadaki enerji yatırımlarının 2019’a göre 400 milyar dolar azalacağını söyleyen Birol, “Gelecek aylarda en fazla duyacağımız kelime ‘işsizlik’ ve maalesef enerji sektörü de bu noktada en fazla darbeyi alan sektörlerden birisi olacak. Diğer yandan, önümüzdeki 6 aya baktığımızda iki küresel belirsizlik var. İlki, COVID-19 salgınında ikinci dalga olma ihtimali, ikincisi ise dünya ekonomisinin nasıl bir toparlanma göstereceği” şeklinde konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top