65 YAŞ

18 Mart günü yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra, Cumhurbaşkanı, yaptığı açıklamada, 65 yaş üstü yurttaşlara maske ve kolonya dağıtılacağını söyledi. Herhalde, ülkede sekiz milyona yakın 65 yaş üstü vatandaş olduğunu, oysa, bu sayıda ne maske ne de kolonya stoğu olmadığının farkına üç günde vardılar. Madem maske dağıtamıyoruz, biz de onları evlerinden çıkarmayalım deyip, 21 Mart günü bir bir genelge yayınlayarak sokağa çıkmamızı yasakladılar.
Tabii ki, salgının kontrol altına alınması için alınan her türlü tedbiri destekleriz. Ama, tüm yurtta, herkese iki üç hafta süreli sokağa çıkma yasağı uygulansaydı, biz 65 yaş üstü vatandaşlar olarak kırk gün ev hapsinde kalmak mecburiyetinde kalmazdık. Sokağa çıkmalarına müsaade ettiğiniz kesimi mi bizden koruyorsunuz, yoksa bizi mi onlardan.. Aramızda mikrop teatisi gibi bir alışveriş varsa, onlara kısıtlama getirdiğiniz günlerde, bırakın, kısıtlı saaatte de olsa, biz biraz soluklanalım. Hayat bizler için, evlerde, hiç de televizyonlarda yaptığınız ve buram buram siyaset kokan konuşmalarınızda anlattığınız gibi rahat geçmiyor. Bize yardım amaçlı verdiğiniz telefon numaralarına ulaşmak bir dert, ulaştıktan sonra meramımızı anlatmak başka bir dert.. Rutin kanser tedavisine gidebilme izini almak için bile, evinizle kaymakamlık arasında mekik dokuyan bir aracıya ihtiyaç var.
Bizleri coronadan koruyalım derken, ruh, kas ve kalp damar hastası yapacaksınız. Zaten ortam çıldırmamıza çok müsait.. Bizim yaş gurubumuzdakilerde kas ve kalp damar hastası olanların sayısı hayli fazla.. Kardiyologlarımızın bize tavsiyesi, günde, en az, temiz havada bir saat yürüyüş..
Bilim Kurulu üyeleri, artık, kendimizi korunan değil, gözden çıkarılan kişiler olarak görmeye başladık. Toplantılarınızda bizlerin durumunu da değerlendirdiğinizi düşünüyoruz. Bilmem yanılıyor muyuz..
Ümidimiz son kabine toplantısında idi.. Ne alakası var demeyin.. Kurulunuzun başkanı Sağlık Bakanımız, aldığınız kararlar için, ya Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız, ya da cumhurbaşkanımızın talimatları ile uygulanacaktır demiyor mu.. Yani bilim siyasi onay bekliyor. Bu nedenle kabine toplantısının sonunda yapılacak açıklamayı umutla bekledik.
Tam bir hayal kırıklığı idi.. Meğerse toplantı konusu salgınla değil, CHP ile mücadele imiş…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Atilla Kıyat Arşivi