6’LI SAHAYA ÇIKTI

6’LI SAHAYA ÇIKTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yargılandığı davada çıkan sürpriz hapis cezası kararının ardından Altılı Masa, Saraçhane'de gövde gösterisi yaptı. "Millet, iradesine sahip çıkıyor"...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yargılandığı davada çıkan sürpriz hapis cezası kararının ardından Altılı Masa, Saraçhane'de gövde gösterisi yaptı. "Millet, iradesine sahip çıkıyor" sloganı altında düzenlenen etkinlikte ilk olarak sahneye çıkan İmamoğlu, 2019 seçimlerinde İBB için kullanılan oyların geçersiz sayıldığını hatırlatarak "Tertemiz, helal oyunuzu iptal ettiler. Seçimi yenilediler. Onlar sizin seçtiğiniz belediye başkanını görevden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkarttılar. Baktılar mahkemenin hâkimi istedikleri gibi karar vermeyecek onu sürüp başka bir hakimle karar çıkarttılar. Bu ülkeyi yönetenlerin sizinle ne dertleri, ne alıp veremedikleri var?" sorusunu yöneltti.



"Bunlar hasta, çok hasta. Bunlar milletin iradesine karşı alerjisi olan insanlar" diyen İmamoğlu, "Kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun halkın oylarıyla seçilmiş bir yöneticiyi haksız, hukuksuz biçimde görevden almak haddini bilmemektir" dedi. Altılı Masa’nın en çalışkan neferi olacağı sözü veren İmamoğlu, "Onların dikte ettirdiği yok hükmündeki kararlardan asla korkmuyorum. Birlikte bu karanlık günleri aşacağız. Asla üzülmeyeceğiz. Asla öfkeye kapılmayacağız. Bu dava bana açılmış bir dava değil. Bu dava ülke davası. Bu dava adalet davası. Bu dava eşitlik davası!" diye konuştu. İmamoğlu, konuşmasını "2023 çok güzel olacak. Bütün vatandaşlarımız için çok güzel olacak. Herkes kazanacak. Hepinizi çok seviyorum. Hep birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Her şey çok güzel olacak!" diye tamamladı.


KILIÇDAROĞLU: MARATONUN SONUNA GELDİK
İmamoğlu'nun ardından sahneye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 milyon İstanbullunun iradesine bir yargıç aracılığıyla darbe vurulduğunu belirterek "Şunu herkes çok iyi bilsin. Ekrem Başkan hakkında verilen karar bize bir milim geri adım attırmayacaktır. Adalet ağacının içindeki kurtları tek tek temizleyeceğiz. Açık ve net ifade edeyim hiç kimse, hiçbir güç Ekrem İmamoğlu'nu İstanbul'a hizmet etmekten alıkoyamaz" dedi.

"Hiç kimse unutmasın ve umutsuzluğa kapılmasın. Bu bir maratondur. Maratonun sonuna geldik. 6 ay sonra maraton bitecek" şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara "Asla başınızı öne eğmeyin, önümüzde altı ay kaldı. Siz de haykırın. İktidar, iktidar, iktidar. İktidar olmak için geliyoruz" diye seslendi.


BABACAN: SANDIK GÜNÜ CEVABIMIZI VERECEĞİZ
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da konuşmasına "Biliyorum çok öfkelisiniz, hepimiz çok öfkeliyiz. Bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu reddediyorum. Ekrem İmamoğlu kardeşime yapılan bu hukuksuzluğu reddediyorum. Birkaç ay evvel Canan Hanım'a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. Demirtaş'a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. İktidarın atadığı kayyumlarla rövanş almasını reddediyorum. Onun için buradayım. İsyanımızı, feryadımızı tüm Türkiye duysun diye buradayım" diye başladı. "Dünün ezileni Sayın Erdoğan üste çıkınca zulmetmeye başlıyor. Sandık günü hep beraber cevabımızı vereceğiz. Bu ülkede yaşanan nöbetleşe zorbalığa karşıyız" diyen Babacan, "Ne zaman ki devlet gücünü kullanan hukuku tanımaz, o andan itibaren güç zehirlenmesi olur. 2018'den sonra tüm yetkiyi tek elde toplayan, tek imzayla yöneten ülkeyi bataklıklara sürüklüyor" şeklinde konuştu.


UYSAL: YARINLARIMIZI ÇALDIRTMAYACAĞIZ
Babacan'ın ardından konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da "Zalime, onun cellatlarına karşı bir büyük mücadeleyi burada başlatıyoruz. Yek vücut oluyoruz. Hep beraber 'yeter söz milletin' diye haykırıyoruz. Bu kararın milletin vicdanında nokta kadar bir karşılığı yoktur" diye konuştu.

Uysal, "Bugün bu ülkenin her şeyini çalanlar, çaldıkları yetmedi, sandığı çalmaya kalktılar. Ama bilsinler ki dünümüzü çalanlara yarınlarımızı çaldırtmayacağız. Bu deli gömleği her türlü yırtacağız" ifadelerini kullandı.


DAVUTOĞLU’NDAN ‘98 GÖNDERMESİ
Eski başbakanlardan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da konuşmasının başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İBB Başkanı olduğu dönemde verilen hapis cezasını hatırlatarak "Ben de o binadaydım. 21 Nisan 1998'de belediye binasında hangi değerleri savunduysam yine aynı değerler için buradayım ve burada olacağım" dedi. Davutoğlu, "Güç sahipleri, sakın ha sahip olduğunuz mutlak güç sizi aldatmasın, geçmişte nice mutlak güç sahipleri aldandılar. O avucunuzda tuttuğunuz güç, sıktığınız anda kordan bir ateş gibi sizi yakar. Ateşe değil milletin iradesine dönünüz. 2023 seçimlerine de ipotek koyarız diyorsanız; işte 85 milyon demokrasi aşıkları adına söylüyorum; korkmadık, korkmayacağız" diye konuştu.



AKŞENER: GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de İstanbullulara seslenerek "Siz diyorsunuz ki 'Saray sizinse Saraçhane bizimdir. Diyorsunuz ki zulüm sizinse haksızlık sizinse sandık bizimdir.' 16 milyon İstanbullunun iradesi burada. Ve milletin sesi burada. Demokrasi burada, irade burada ve Ekrem kardeşimin yanında" diye konuştu.

Hiçbir haksızlığın sonsuza kadar sürmeyeceğini, geçmişte haksızlık yapanların geldikleri gibi gittiklerini söyleyen Akşener, "Geldikleri gibi sizin iradenizle gidecekler!… Demokrasi bizimdir, sandık bizimdir, bu irade elbette ki bizimdir!" ifadelerini kullandı.

Akşener, İmamoğlu’na bir atkı vererek “Dün buradan ayrıldık, genç bir kızım arabamın camını çaldı. Atkısını verdi ‘Ekrem başkanımıza vereceksin Meral abla’ dedi. Bu atkı Kıymet’in atkısı. Biliyorum ki Ekrem başkan onu bir emanet gibi saklayacaktır” dedi. Sosyal medyada Akşener’in de atkıyı veren genç kıza inci küpelerini hediye ettiğine ilişkin mesaj ve fotoğraf paylaşıldı.



TEKİR: KUTUPLAŞMAYA KARŞI KUCAKLAŞMAYI HEDEFLEYECEĞİZ
Saadet Partisi Genel Başkanvekili Sabri Tekir de konuşmasında "Herkesin bildiği bir gerçek vardır. Dünden bugüne adalet mekanizmasını kişisel ve siyasi hesaplarla bu mekanizmaya müdahale edenler, mutlaka ve mutlaka zaman içerisinde kaybetmişlerdir" diyerek "Onlar kutuplaşma dedikçe biz kucaklaşmayı hedefleyeceğiz. Altılı Masa olarak takip ettiğimiz tüm politikalar 84 milyon insanın kucaklaşmasını temin eden politikalar olacaktır" şeklinde konuştu.

Altılı Masa'ya dahil olan Saadet Partisi'nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, önceden planlanmış bir hastane randevusu nedeniyle Saraçhane'deki programa katılamayacağını açıkladı, "Her daim adalet, Herkese Adalet!" paylaşımında bulundu.

NE OLMUŞTU?
İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi dün 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına hükmetmiş ve TCK'nın 53'üncü maddesi uyarınca "siyasi yasak" hükmü uygulamıştı. Kararın kesinleşmesi için istinaf mahkemesi ve Yargıtay süreçlerinin de tamamlanması gerekiyor.