7 milyon öğrenci okul yolunu tuttu

7 milyon öğrenci okul yolunu tuttu
Okullarda yüz yüze eğitime geçişin kapsamı genişletildi ve dün Türkiye’de7 milyona yakın öğrenci, yeni önlemler kapsamında okul sıralarıyla buluştu.Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçiş planlamasının...

Okullarda yüz yüze eğitime geçişin kapsamı genişletildi ve dün Türkiye’de
7 milyona yakın öğrenci, yeni önlemler kapsamında okul sıralarıyla buluştu.

Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşamasında, ilkokul 2, 3, 4. sınıflar, köy okulları, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler yüz yüze eğitime başladı. Ateşi ölçülerek okula alınan öğrenciler, okul süresi boyunca maskeliydi. Öğrenciler, hem uzun zaman sonra okula gitmenin heyecanını yaşadı hem de virüs korkusunu. Veliler ise çocuklarının derslerden geri kalmasını istemedikleri için okula gönderdiklerini belirtti.
İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği de yaptığı açıklamayla, çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onay verebileceğini ve okula gelmeyen öğrencilerin devamsız sayılmayacağını bildirdi.

Sınıfta pozitif öğrenci çıkarsa ne yapılacak?

Okullarda yüz yüze eğitimde dün milyonlarca öğrenci sınıflarıyla buluştu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz da özellikle ailelerin en çok merak ettiği soruyu yanıtladı. Sınıfta pozitif öğrenci çıkarsa temaslı risk derecesine göre karar verileceğini söyleyen Yavuz, her vakanın kesinlikle bulaştırma riski olduğunu ve izole edilmesi gerektiğin belirtti.
Okullardaki önlemlerin akıl ve bilim çerçevesinde ele alınması gerektiğini belirten Yavuz, “Temaslı risk kategorisi önem kazanıyor. Yani eğer herkes maskesini uygun şekilde takmış ve mesafesi yeterliyse, sınıfta da bir vaka çıktı diyelim, orta ya da hafif riskten söz ederiz. Taramalar da ona göre yapılır. Ama sınıfta birden fazla vaka çıktıysa o zaman riskin yükselmiş olduğu anlaşılır, eğitime ara verilir ve tekrar bütün sınıf ona göre değerlendirilir” dedi.