7 yıl önceki mesaja ev hapsi

7 yıl önceki mesaja ev hapsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusunda; TCK’nın 125/1-2-3-4 maddesinde hükmü bulunan basın yoluyla Kamu Görevlisine Hakaret suçu gereğince Koyurga hakkında soruşturma yapılıp hakkında kamu davası açılması talep edildi.
Özel tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Dila Koyurga bahsi geçin tweetleri 17 yaşındayken yani 2013 yılında yapmıştı. Suç duyurusu üzerine Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Koyurga, gözaltına alındı. Koyurga konutunu terk etmemek şartı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
4 İSİM DAHA VAR
Erdoğan ayrıca, CHP İzmir İl Başkanı Yardımcısı Yasin Ergül, CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, CHP Karabağlar Gençlik Kolları Eski Başkanı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Gürboğa ve CHP İzmir İl Teşkilatı üyesi Caner Gül hakkında da İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘hakaret’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.
Dila Koyurga’nın gözaltına alınması sonrası CHP İzmir İl Örgütü’nden de tepkiler geldi. İl Başkanı Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İktidarın cadı avcılığına özenen yöneticileri Türkiye’nin içler acısı ekonomik durumuna çözüm bulmak yerine, oturmuşlar sosyal medya arşivciliği yapmaya çalışıyor. Bizler elbette iddia edilen konular hakkında incelememizi tamamlayıp, gereğini yapacağız. Ancak kendi paralı trolleri ve yandaş medya kurumlarındaki tetikçileriyle, partimize ve genel başkanımıza ağza alınmayacak hakaret ve küfürleri edenler, bize ahlak dersi vermeye kalkınca komik duruma düşüyorlar” ifadelerini kullandı.

AVUKAT ‘AĞLAMAK YOK’ TWEETİ ATTI
Twitter’daki şahsi hesabından Koyurga hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın avukatlarından Mustafa Doğan İnal, “Tweetleri paylaşmak istemezdim ama bilinsin diye paylaşıyorum. Bu iğrenç tweetleri atıp bugün silmek seni kurtarmayacak. Sonra bir muhalif daha yargılanıyor, düşünce özgürlüğü diye ağlamak yok. Hukuk önünde hesabını vereceksin. Son olarak kem söz sahibine aittir…” dedi.
Alaycı ifadelerle ağır hakaret suçu
Koyurga için yapılan suç duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:
“Şüpheli, Twitter isimli sosyal paylaşım sitesi üzerinden yazmış olduğu yorumlar ile Müvekkilin kişilik haklarına saldırı kastıyla şeref, haysiyet ve onuruna yönelik alaycı ifadelerle ağır hakaret ve saldırıda bulunmuştur. Şüphelinin küfür ve hakaret içeren iddia ve ithamları açıkça suç teşkil etmekte, Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve mahkeme kararları ile koruma altına alınmış olan kişilik haklarını alenen ihlal etmektedir. Bu sebeple yukarıdaki linklerde yer alan şikâyete konu paylaşımlar ifade özgürlüğü kapsamına giremez.”
‘ZAMAN AŞIMI
5 YIL 4 AYDIR’
Avukat Murat Aydın da konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı: 15-18 yaş arasındaki çocuğun üzerine atlı kamu görevlisine hakaret suçunun zamanaşımı süresi 5 yıl 4 aydır (TCK 66/2). 2013 yılında atıldığı iddia edilen twitlere dayalı olarak 2020 yılında bu suçtan soruşturma yapılamaz.