70 kişinin öldüğü hastanenin riskli olduğu biliniyordu

70 kişinin öldüğü hastanenin riskli olduğu biliniyordu
Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası İskenderun Devlet Hastanesi de ağır hasar gördü. Hastanenin A bloku tamamen yıkılırken aralarında sağlık çalışanları ve hastaların da olduğu 70 kişi hastanenin...

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem sonrası İskenderun Devlet Hastanesi de ağır hasar gördü. Hastanenin A bloku tamamen yıkılırken aralarında sağlık çalışanları ve hastaların da olduğu 70 kişi hastanenin enkazında hayatını kaybetti. Hastanenin depreme dayanıksız olduğunun önceden bilindiği de ortaya çıktı.

İskenderun merkezde 1968 yılında açılan hastane önce SSK hastanesi olarak hizmet verdi. 1992’de kapasitesi arttırıldı, 2005’te ise adı İskenderun Körfez Devlet Hastanesi diye değiştirildi. Sözcü’den Kemal Atlan’ın haberine göre, yıkılan A blokun depreme dayanıksız olduğu ve yıkılabileceği yönünde bir bilirkişi raporunun 2012’de düzenlendiği ortaya çıktı. Hastanenin resmi internet sitesindeki tanıtım sunumunda A blok için 2012 yılında ‘deprem dayanıklılık testi raporu olumsuz gelmiştir’ bilgisine yer verildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay İskenderun Temsilci Yardımcısı Levent Çeliktürk, hastanenin depreme dayanıksız olduğuna dair raporu bizzat kendisinin verdiğini açıkladı. Çeliktürk, “İskenderun Devlet Hastanesi için 10 yıl önceki yıkılır raporunu ben verdim. Yıkılması gerektiğine dair raporunu verdim. Bina performans analizini ben yaptım. Yüzde 100 yıkılabilir raporuydu” dedi.