700 yıllık çöpçatanlık geleneğine salgın darbesi

700 yıllık çöpçatanlık  geleneğine salgın darbesi
Sokağa çıkma yasağında ‘evde kaldılar’… Bursa’nın Sorgun Köyü’nün gençleri üzgün çünkü tepede tanışıp birbirleriyle evlendikleri gelenek koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi.Bursa’nın Keles ilçesine...

Sokağa çıkma yasağında ‘evde kaldılar’… Bursa’nın Sorgun Köyü’nün gençleri üzgün çünkü tepede tanışıp birbirleriyle evlendikleri gelenek koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi.

Bursa’nın Keles ilçesine bağlı 700 yıllık tarihi Sorgun köyünde, Ramazan ve Kurban bayramlarında düzenlenen şenlikte, köyün bekar gençleri, tepeye çıkarak, birbirleriyle tanışma imkanı buluyor. Birbirlerini beğenen çiftler, evlilik kararı alıyor. Çift, köy meydanında yapılan düğün ile dünya evine giriyor. Ancak çöpçatanlık Ramazan Bayramı’nda koronavirüs salgını nedeniyle yapılamadı. Muhtarı Necati Ekşi, “Bayramlarda 2-3 gün gençler bu tepede eğlenir. Erkekler ayrı kızlar ayrı oynarlar. Kendi aralarında özel oyunları var. Onları oynarlar. Bu yıl iptal edildi” dedi. Köyün dernek başkanı Muharrem Ulutaş da “Kızlarımız bu tepeye gelir, erkeklerde karşıdan bakardı. Bizler tarihimize, kültürümüze çok önem veren bir köyüz” diye konuştu.