72 saatir tek bir soru sorulmadı

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 11, 2020 / 06:29

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ve Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel “askeri casusluk” suçlamasıyla gözaltına alınmasında 3. güne girildi. Gözaltı ve arama tutanaklarına hala ulaşılamazken, Yıldız ve Dükel ifade vermeyi bekliyor.
Radyo Karakutu’da yayınlanan Bidebunuizle programında Yavuz Oğhan’a konuşan Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı, gözaltına alındığı günden bu yana değişen bir şeyin olmadığını söyledi. İfadeye çağrılmayı beklediklerini dile getiren Tokatlı, “Müyesser Yıldız devletten kaçan bir insan değil. Çağırdığınız zaman her halükarda ifade verebilecek konumda. Günlük mesaisini bile avukatlardan daha fazla mahkemelerde geçiren bir insan. Gözaltı olmadan da ifadesine başvurulabilirdi” dedi.
Cuma sabahı gözaltı süresinin biteceğini söyleyen Tokatlı, “Belki yarın bize teklif ederler ,oradan savcılığa gönderilir veya savcılığın talimatıyla serbest bırakılır. Savcının inisiyatifinde olan bir durum” diye konuştu. Tokatlı şu ifadeleri kullandı:
“Şu an itibariyle kolluğun veya savcılığın tanzim ettiği, bize verdiği bir belge yok. Kaldı ki bizim imzaladığımız arama tutanağına dahi ulaşamadık. Talep etmemize rağmen.”
Öte yandan gözaltında olan bir diğer gazeteci TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in avukatı Semih Ecer, Gazete Pencere’nin sorularını yanıtladı. Emniyet’ten kendilerine geçte olsa Dükel’in ifadesinin gece saatlerinde alınacağını söylediklerini belirten Ecer, bugün ya gözaltı süresinin uzatılmasına karar verileceğini ya da tutuklama veya serbest bırakılması için savcılığa sevk edileceğini beklediklerini ifade etti.

Yıldız’dan mektup

Değerli dostlar
Sizlerin verdiği güçle dimdik ayaktayım. Merak etmeyin. Midem kazınsa da omurga sağlam. Mesele bizim mesele değil, hepimizin. Susturulmak istenen hepimiziz. İşte bugün tüm ayrılıkları, gayrılıkları, armudun sapı, üzümün çöpünü bırakıp bir beraber olma günüdür. Hukuksuzluğa, haksızlığa, zalimliğe, ülkemize yapılan kötülüklere karşı.
TEM’den kucak dolusu sevgiler, saygılar…

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top