75 yaşındaki emekliye bu muamele reva mı?

75 yaşındaki emekliye bu muamele reva mı?
İstanbul Üsküdar’da esnaf ve vatandaşları ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’e dert yanan 75 yaşındaki emekli bir vatandaş, “Et nedir unuttum, para nedir unuttum. Yaşamım karardı, gideceğim yolu bulamıyorum”...

İstanbul Üsküdar’da esnaf ve vatandaşları ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’e dert yanan 75 yaşındaki emekli bir vatandaş, “Et nedir unuttum, para nedir unuttum. Yaşamım karardı, gideceğim yolu bulamıyorum” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Üsküdar’da esnaf ve vatandaşla buluştu. Bakkallarda esnafı, parklarda emeklileri, sokaklarda vatandaşları dinleyen Tekin, şunları söyledi:
“Türkiye’de hangi ile giderseniz gidin, o şehrin ortalarında parklar var. Parklarda emekli amcalarımızı teyzelerimizi görebilirsiniz. Çünkü çoğunlukla kafeye uğrayamıyorlar. Kafelerde, restoranlarda fiyatların el yaktığını, oturduklarında önlerine bir kahvenin çayın gelebileceğini düşünerek mecburen parklarda zaman geçiriyorlar. Yani emeklilerimize reva gördüğümüz sadece parklarımızdır.”

“YAŞAMIM KARARDI, GİDECEĞİM YOLU BULAMIYORUM”

75 yaşındaki emekli bir vatandaş da maaşların düşüklüğü ve hayat pahalılığından şikâyet edip, “30 yıllık emekliyim 3 bin lira alıyorum. Geçinemiyorum. Ben et nedir, eti unuttum, parayı da unuttum. Yaşamım karardı, gideceğim yolu bulamıyorum. Ailem, evim, sağlığım bozuldu. 75 yaşındayım böyle bir yaşamı ilk defa görüyorum” ifadelerini kullandı. Bir başka emekli vatandaş ise “2 bin TL maaşın 1400’ü kira. Emekliyim, ameliyatlıyım, çalışamıyorum da” diye konuştu.