7’den 70’e herkes telefona sarıldı

7’den 70’e herkes telefona sarıldı
‘Nerede o eski bayramlar’ serzenişi, bu kez çok değil sadece bir yıl öncesini hatırlattı. Vatandaşlar ilk defa bir bayramda, sevdikleriyle aralarına sosyal mesafe koymanın burukluğunu yaşadı. 7’den 70’e herkesin telefonlara...

‘Nerede o eski bayramlar’ serzenişi, bu kez çok değil sadece bir yıl öncesini hatırlattı. Vatandaşlar ilk defa bir bayramda, sevdikleriyle aralarına sosyal mesafe koymanın burukluğunu yaşadı. 7’den 70’e herkesin telefonlara sarıldığı bayramın ilk gününde el öpme merasimi telekonferanslarla gerçekleşti. Her bayram sabah namazında dolup taşan camilerin avluları hüzünle doldu. Bayram sofraları boş kaldı. Koronavirüs gölgesine rağmen telefonla da olsa yakınlarının nefes aldığını duymak, ekranlardan sağlıklı olduklarını görmek bayram ettirdi.

Rüştü dede sanal ortamda el öptürdü

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 95 yaşındaki Rüştü Güvenç, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle torunları ile sanal ortamda bayramlaştı. Güvenç'in Ankara ve İstanbul'da yaşayan 6 torunu, her bayramda yaptıkları dede ziyaretini bu yıl Kovid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştiremedi. Dedelerinin bayramını telekonferansla kutlayan torunlar, sanal ortamda dedelerinin elini öpüp, Barış Manço'nun Bugün Bayram adlı şarkısını seslendirdi. Torunlarını telefonda karşısında görünce duygulanan Güvenç, ilk defa böyle bir bayram kutlaması yaşadığını, bütün torunlarıyla uzaktan da olsa görüştüğü için çok duygulandığını söyledi.