8 MART’TA TABLO KORKUTTU

Son Güncellenme Tarihi: Mart 8, 2021 / 08:56

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde Türkiye’nin gündeminde yine kadın cinayetleri var. Samsun’da bir kadının şiddete uğradığı görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından Türkiye ayağa kalktı. Sosyal medyada şiddete karşı mesajlar paylaşılırken Türkiye’nin dört bir yanından kadına şiddet, kadın cinayeti, istismar ve cinsel saldırı haberleri gelmeye devam etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde şiddet Türkiye’nin her yerine yayıldı.

Aytu Çetin 92 yaşındaki kadına cinsel saldırıda bulundu ve öldürdü

Aydın’da yalnız yaşayan 92 yaşındaki Hanım Pınarlı’nın evinin kapısını önceki gün saat 22.00 sıralarında açık halde bulan komşuları, içeri girdiklerinde eşyaların dağınık olduğunu gördü. Odaları kontrol ettiklerinde ise yaşlı kadını yerde yatar halde buldu.
İhbar üzerine eve gelen sağlık ve polis ekipleri, Pınarlı’nın boğularak öldürüldüğünü belirledi. Yapılan aramada ise evdeki ziynet eşyalarının çalındığı ortaya çıktı. Güvenlik kamera kayıtları ile MOBESE görüntülerini inceleyen polis ekipleri, şüphelinin çok sayıda hırsızlık kaydı bulunan Aytu Çetin (23) olduğunu belirledi. Şüpheli, Nazilli ilçesindeki bir otelde yakalanarak gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüpheli Aytu Çetin’in (23), yaşlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. İç çamaşırında Pınarlı’ya ait olduğu tahmin edilen kan lekeleri bulunan Aytu Çetin’in aynı mahallede yaşadığı ve yaşlı kadınla komşu olduğu saptandı.
Aytu Çetin ilk ifadesinde, “Eve girdiğimde kendisini tutup itekledim. Yere düşünce de kaçıp gittim” diyerek, alkollü olduğu için evde yaşanılanları hatırlamadığını öne sürdü.
Aytu Çetin, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklandı.

ÜÇ HİLAL SORUŞTURMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Aytu Çetin’in gözaltına alındığı sırada elinde görünen üç hilal dövmesi ve MHP’li olduğu iddiası üzerine, ”Süreç nereye gidiyorsa oraya kadar götürülmeli, katil cezasını bulmalı, eğer varsa arkasındaki provokatörler deşifre edilmelidir” ifadelerini kullandı.
Bahçeli’nin açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattığını duyurdu.
CHP’li Ali Mahir Başarır ise, ”Kadına Yönelik Şiddet Araştırılsın’ önergelerimizi reddeden bu zihniyet, dövmeyi araştırmanın peşine düşmüş” diyerek bakanlığın soruşturmasına tepki gösterdi.

‘Toplumun yüzde 71’i kadına şiddet için yeterli tedbir alınmadığını düşünüyor’

Metropoll Araştırma’nın Kurucusu Özer Sencar, “Kadınların Korunması ve Toplum Duyarlılığı” anketinin sonuçlarını Twitter hesabından paylaştı.
Ankete göre; Halkın yüzde 70.2’si kadınların korunması konusunda toplumda yeterli bir duyarlılık ve bilinç olmadığını düşünüyor. AK Parti seçmeninin yüzde 44.3’ü, MHP seçmeninin ise 34.4’ü bu konuda yeterli duyarlılık ve bilinç olduğunu düşünüyor. Muhalefet partilerinin seçmenlerinde ise bu oran yüzde 10’larda.
Ankete göre toplumun yüzde 53.2’si İstanbul Sözleşmesi’nden haberdar. Haberdar olanların yüzde 67.2’si ise sözleşmeden çekilmemek gerektiğini düşünüyor. MHP seçmeninin yüzde 48.3’ü, SAADET Partisi seçmeninin 46.7’si İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek gerektiğini düşünüyor.
Kadına yönelik şiddeti önlemek için devlet tarafından yeterli tedbir alınmadığını düşünenler toplumun yüzde 71.4’ünü oluşturuyor, yüzde 2 ise bu konuda fikrim yok yanıtını verdi.
Ankete katılanların yüzde 64’ü devletin şiddete maruz kalan kadınları koruduğunu ve onlara destek olduğunu düşünmediğini söyledi.

‘Kendi istedi’

Bursa İnegöl’de bulunan bir caminin gasilhane bölümünde çocuğa tecavüze yeltenen adamı yakalayan cami cemaati linç etti. Şüpheli H.H.Ü., çıkarıldığı mahkemece ‘çocuğa cinsel istismar’ suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Darp anları ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Olay, önceki gün saat 15.00 sıralarında İnegöl ilçesi Yenice Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, bir kişi çocuğun sesini duydu. Sesleri dinleyen adam, çocuğun taciz edildiğini fark etti. 10 dakikalık uğraş sonunda olayın yaşandığı yerin kapısı açıldı içeriden çocuk ile H.H.Ü isimli şüpheli çıktı.
Kaçmaya çalışan H.H.Ü., kendisini yakalayan kişilerce darbedildi. Bu sırada H.H.Ü. iğrenç eylemini, “Kendi istedi” sözleriyle savundu.

Zeynel Korkmaz uzaklaştırma kararına rağmen eşini öldürdü

Ankara’da Zeynel Korkmaz (38), eşi Reyhan Korkmaz’ı boğazından bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra komşusunu arayarak “Çocuklarım önce Allah’a sonra size emanet” diyen Zeynel Korkmaz, polis ekiplerince gözaltına alındı.
Ailenin komşusu Suat Tosun, “Ben eve geldiğimde kadının öldüğünü gördüm. Çocuklar bana ‘annemi kurtar’ diye yalvarıyordu. Babaları ise olay yerinden kaçmıştı. Bir süre sonra bizim yöneticiyi arayarak beni istedi. Bana da ‘çocuklarım önce Allah’a sonra size emanet’ dedi. Bizde bugün çocukları yurda teslim ettik. Çocuklar için çok kötü bir durum. Gerçekten çok üzüldük” dedi.
Ayrıca, Zeynel Korkmaz’ın daha önce de eşine şiddet uyguladığı ve bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı verildiği belirlendi. Zeynel Korkmaz’ın emniyetteki ilk ifadesinde, cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Zeynel Korkmaz, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Çocuklar koruma altına alındı.

Osman Ayvaz
26 yaşındaki kadını öldürdü ve kaçmaya çalıştı

Denizli’nin Çal ilçesinde, eski eşi Fatma Kovan’ı (26) önceki gün tüfekle öldürüp, kaçan Osman Ayvaz (27) Kütahya’nın Gediz ilçesinde jandarma tarafından yakalanıp, gözaltına alındı. Bir çocuk annesi Fatma Kovan, saat 19.00 sıralarında, 6 ay önce boşandığı eski eşi Osman Ayvaz’ın Sazak Mahallesi’ndeki evinin önüne geldi.
Burada ikili arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine Osman Ayvaz Fatma Kovan’a pompalı tüfekle iki el ateş etti. Kovan, vücuduna isabet eden saçmalarla kanlar içinde yere yığılırken, Osman Ayvaz otomobiliyle kaçtı.
Çal Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Kovan, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.
Ardından Ayvaz’ın Kütahya iline doğru kaçtığı belirlendi ve kontrol noktasında durduruldu. Otomobilde Ayvaz’ın eski eşini öldürdüğü suç aleti tüfek ile az miktarda esrar ele geçirildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top