8 milyon kişi izlemişti ama YouTube kaldırdı

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 27, 2020 / 04:39

Michael Moore’un çevrecilerin tepkisini çeken belgeseli Planet of Humans, YouTube’dan kaldırıldı. Belgeselin kaldırılmasının gerekçesi ise telif haklarını ihlal etmesi.
Planet of Humans, 1 ayda 8 milyonu aşkın kişi seyredildi, yayınından önce başlayan tartışmalar bu süreçte daha da tırmanmıştı. Hatta Donald Trump’ın iklim değişikliğini inkâr eden politikalarına destek verdiği, insanları yanlış bilgilendirdiği iddiasıyla YouTube’dan kaldırılması için kampanyalar başlatıldı.
Moore ve ekibi, Britanyalı çevreci Toby Smith’in Moğolistan’da çektiği görüntülerin bir kısmını izin almadan kullandı. 23 Mayıs’ta durumu doğrudan YouTube’a bildiren Smith, filmin içeriğine katılmadığını, gerçeklerin çarpıtıldığını, verilen mesajın da yanlış olduğunu belirtti. Planet of the Humans’ın yönetmeni Jeff Gibbs ise telif haklarını ihlal etmediklerini savunup sansüre uğradıklarını iddia etti.
MOORE AÇIKLAMA YAPMADI
Haberglobal’de yayımlanan habere göre Filmin yapımcısı Michael Moore’dan henüz bir açıklama gelmedi. Belgeseli bedelsiz olarak YouTube’a yükleyen Oscar’lı yönetmen Moore, hem bugüne kadar yaptığı işler hem de sivri açıklamalarıyla Amerikan sinemasının en kışkırtıcı isimlerinden biri.
Planet of the Humans, Jeff Gibbs’le onun bakış açısına göre çevreci hareketlerin yollarını kaybetmesine ve finans odaklarına kanıp güneş ve rüzgâr enerjisine ağırlık vererek iklim değişikliğine karşı verilen savaşının kaybedilmesine neden olmasına ışık tutuyor. Tüketim alışkanlıklarının insanlığı yok oluşa doğru sürüklediğinin gözardı edildiğini savunuyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top