81 ilde zam protestosu: Memur ve emeklilerin lokması gasp edildi

81 ilde zam protestosu: Memur ve emeklilerin lokması gasp edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaşları için yüzde 25 olarak açıkladığı maaş zammını bir gün sonra yüzde 30’a çıkardığını duyurdu. En düşük emekli aylığı 5 bin 500 lira olurken, en düşük memur maaşı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaşları için yüzde 25 olarak açıkladığı maaş zammını bir gün sonra yüzde 30’a çıkardığını duyurdu. En düşük emekli aylığı 5 bin 500 lira olurken, en düşük memur maaşı ise aile ödeneği dahil 11 bin 839 TL oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il başkanlıkları memur emekli ve memur maaşlarına ilişkin 81 ilde eşzamanlı açıklama yaptı.

CHP Ankara İl Başkanlığı binası önünde bir araya gelen parti üyeleri “Emekli maaşı ile geçinemiyoruz insanca yaşamak istiyoruz” dövizleri eşliğinde “AKP zammını al başına çal” “Zam zulüm işkence işte AKP” “Çetelere değil emekçiye bütçe” sloganları attı.
CHP Ankara İl Başkanlığı Genel Sekreteri Ozan Ergün Doğan, halkın hissettiği enflasyonun ve ‘Saray’ın hissettiği enflasyon arasında fark olduğunu, TÜİK verileriyle memurların ve emeklilerin sofrasındaki lokmanın gasp edildiğini, sefalet düzeni kurulduğunu belirtti.