81 kentte aday yoklayacak

81 kentte aday yoklayacak
CHP, İYİ Parti, SAADET, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın “Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusu seçim takvimi ilan edilmeden yanıt bulmayacak gibi. Son dönem aday olarak ibre...

CHP, İYİ Parti, SAADET, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu Altılı Masa’nın “Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?” sorusu seçim takvimi ilan edilmeden yanıt bulmayacak gibi. Son dönem aday olarak ibre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dönerken adaylık kararının nasıl alınacağı da merak konusu.

Açıklamalara bakılırsa “Altılı Masa” bileşenlerinden Kılıçdaroğlu ismine şerh yok, ama “Kazanabilir mi?” endişesi devam ediyor. Bu endişeyi CHP içinde de taşıyanlar az değil.

CHP kulislerine göre geçtiğimiz yıl anketlere dahi giremeyen Kılıçdaroğlu geçen bir yılda sürekli yükselen bir trend içinde. Son dönem bazı anketlerde de Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ı geçtiğine işaret ediliyor. Bu anketler cumhurbaşkanı adayına karar verecek Altılı Masa için önemli. Ancak aday gündemi ile toplanacak Altılı Masa öncesi Kılıçdaroğlu’nun ayrıca özel bir anket yaptıracağı konuşuluyor.

Buna göre CHP lideri, ekim-kasım aylarında en az iki şirketle anlaşarak ülke genelinde 81 ili kapsayan, en küçük ilde dahi 1500 örneklem olmak üzere toplamda 200 bin örneklemi içeren kapsamlı bir anket yaptıracak.

CHP’li kurmaylar, “Kılıçdaroğlu kapsamlı büyük anketler yaptırıp kazanacağına önce kendisi ikna olacaktır. Kazanacağına ikna olduğunda adaylığı ile ilgili partide en ufak sıkıntı yaşanmaz. Altılı Masa da son kararı verecektir” değerlendirmesi yapıyor.