9 MAÇLIK HASRET BİTTİ

9 MAÇLIK HASRET BİTTİ
Beşiktaş, Yukatel Kayserispor’u 4-2 yenerek nefes aldı. Sergen Yalçın’ın ayrılmasından sonra ilk maçına çıkan Kartal 2-1 geriye düştüğü maçta 5 hafta sonra 3 puanla tanıştı.Batshuayi’nin maçı olduKonuk takım 38....

Beşiktaş, Yukatel Kayserispor’u 4-2 yenerek nefes aldı. Sergen Yalçın’ın ayrılmasından sonra ilk maçına çıkan Kartal 2-1 geriye düştüğü maçta 5 hafta sonra 3 puanla tanıştı.

Batshuayi’nin maçı oldu
Konuk takım 38. dakikada Mame Thiam ile öne geçti. Beşiktaş bu gole 45’te Cyle Larin’in kafa vuruşuyla karşılık verdi. İkinci yarıda yine Thiam 71’de skoru 2-1 yaptı. Ardından sahne alan Batshuayi 84 ve 90. dakikada attığı gollerle Kartal’ı galibiyete taşıdı. Son sözü ise uzatma bölümünde Güven Yalçın söyledi. Oyuna sonradan giren Güven bir gol, bir asistle oynadı.

Larin, Cenk Tosun’u yakaladı
Cyle Larin, Cenk Tosun’dan (Ocak-Şubat 2017 arasında) bu yana Beşiktaş’ın tek sezonda üst üste dört iç saha golünü kaydeden ilk oyuncu oldu. Kanadalı futbolcu Süper Lig’de bu sezon 5. golünü attı.

Stat: Vodafone Park
Hakemler: Ali Şansalan, Bahtiyar Birinci, Samet Çavuş
Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Serdar Saatçı, Vida, Rıdvan Yılmaz, Can Bozdoğan (Dk. 90+3 Mehmet Topal), Pjanic, Atiba (Dk. 74 Oğuzhan Özyakup), Ghezzal, Larin (Dk. 74 Güven Yalçın), Batshuayi
Yukatel Kayserispor: Lung, Onur Bulut (Dk. 43 Ramazan Civelek), Hosseini, Uğur Demirok, Carole, Campanharo (Dk. 90+2 Mustafa Pektemek), Emrah Başsan, İbrahim Akdağ (Dk. 90+2 Mane), Kemen (Dk. 62 Attamah), Thiam, İlhan Parlak (Dk. 62 Cardoso)
Goller: Dk. 38 ve Dk. 71 Thiam (Yukatel Kayserispor), Dk. 45 Larin, Dk. 84 ve Dk. 90 Batshuayi, Dk. 90+6 Güven Yalçın (Beşiktaş)

SERGEN YALÇIN’A DESTEK

Beşiktaş taraftarı, perşembe günü görevden ayrılan Teknik Direktör Sergen Yalçın'ı da unutmadı. Siyah-beyazlı tribünler, 'Sergen Yalçın' diye tempo tutarak, eski teknik direktörlerini unutmadılar.

Futbolcuları tribünlere çağıran taraftarlar, ardından da 'Burası Beşiktaş, herkes kendine gelsin' tezahüratı yaparak takımın kötü gidişatı sonlandırmasını istedi.

GÜNEŞ ÇOK YAKIN

Beşiktaş yönetimi, yabancı hocalardan beklediği yanıtı alamayınca rota yerli teknik adamlara döndü. Siyah-beyazlılar, Şenol Güneş, Okan Buruk ve Rıza Çalımbay isimlerini gündemine aldı.

Öncelikle yabancı hocalara yönelen siyah-beyazlılar, Daniel Farke, Edin Terzic ve Slaven Bilic gibi isimlerden olumlu yanıt alamadı.

Beşiktaş'ın yerli hocaları arasında 3 isim öne çıkıyor. Bunlardan ilki Kartal'ı 2015-2019 yılları arasında çalıştıran ve 2 kez şampiyonluğa taşıyan Şenol Güneş…

Son olarak Milli Takım'ı çalıştıran ve çalkantılı bir sürecin ardından görevi bırakan Güneş, yerliler arasında öne çıkan isim.