Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

9 PUANLIK GALİBİYET

Galatasaray dün akşam Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın mağlubiyetle geçirdiği haftada tabiri caizse 9 puanlık maçta Gaziantepspor ile karşı karşıya geldi. Gaziantepspor’un ligde bulunduğu konum ve son haftalarda istedikleri skorları elde edememesi Galatasaray’ı favori gösteriyordu ancak işler beklendiği gibi olmadı. Gaziantepspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Malatyaspor ve Alanyaspor’un başında gösterdiği başarılı performans ile kariyer basamaklarını hızla çıkmış, futbolcu olarak görev yaptığı Fenerbahçe’nin başına geçmişti. Fenerbahçe performansı çok kötü olmasa da sezonu tamamlayamamış ve hayallerini kurduğu kulüpten ayrılmak zorunda kalmıştı. Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra yeniden Anadolu’nun yolunu tutan Erol Bulut, yeni kulübü Gaziantepspor ile kendisini yeniden ispatlamak istiyordu.

Erol Bulut Gaziantepspor’un başında en ciddi sınavını Beşiktaş’a karşı vermiş, Gaziantep’te oynanan maçta rakibi ile 0-0 berabere kalarak 1 puan almayı başarmıştı. Üstelik Erol Bulut yönetimindeki Gaziantepspor, rakibi Beşiktaş karşısında galibiyeti kaçıran taraf olmuştu. Erol Bulut ikinci ciddi sınavını Galatasaray’a karşı verdi. Ligde 12 puanı bulunan Gaziantepspor, Galatasaray karşısına oldukça diri ve güçlü başladı. Oyuna Galatasaray’ın ilerde çoğalmasını engellemeyi başararak başlayan Gaziantepspor, hücumda Dicko ve Muhammet Demir ile etkili olmaya çalıştı. Orta sahada Maxim ve Doğan Erdoğan’ın istikrarlı performansı ise Gaziantepspor’un diri görüntüsünün altındaki temel faktördü.

Gaziantepspor ilk yarıyı berabere bitirmek üzere iken sahneye çıkan Morutan, ceza sahasının dışından attığı jeneriklik gol ile Erol Bulut ve Gaziantepspor’un ilk yarıdaki beraberlik hayallerini yıktı. Galatasaray’da ise alışılmışın dışında bir 11 vardı sahada. Fatih Terim taraftarların taleplerini dikkate alırcasına Morutan’ı orta sahada sahaya sürüp, Barış Alper Yılmaz’ı ilk 11’de başlatmıştı. Üstelik oyuncu değişikliklerinde klasikleşen Babel değişikliği bu kez yoktu. Morutan kötü bir gününde olmasına rağmen ilk yarıdaki golü ile maçın hikayesini değiştiren “kilit isim” olmayı başardı.

İkinci yarıya Gaziantepspor ilk yarı performansının üstüne koyarak daha istekli ve üretken başladı. Golü bularak skoru eşitlemek isteyen Gaziantepspor, Marcao’nun gelişi ile seviye atlayan Galatasaray savunması karşısında çaresiz kaldı. Atak girişimlerini pozisyona çeviremeyen Gaziantepspor beraberlik golünü ararken kalesinde ikinci golü gördü. Oyuna sonradan giren Feghouli’nin mükemmel asisti ile kaleci ile karşı karşıya kalan günün başarılı isimlerinden Kerem Aktürkoğlu meşin yuvarlağı sert bir şutla ağlarla buluşturarak Galatasaray’a galibiyeti getiren golü attı. Erol Bulut’un üst üste yaptığı oyuncu değişiklikleri skoru değiştirmeye yetmedi. Oyunun devamında herhangi bir gol gelmeyince Galatasaray adına 9 puanlık anlam taşıyan müsabaka, Galatasaray’ın 2-0’lık galibiyeti ile sonuçlandı. Galatasaray hem ligdeki puanını 20’ye çıkararak rakipleri ile arasındaki puan farkını azalttı hem de namağlup olduğu UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaşacağı Lokomotif Moskova karşılaşması öncesi büyük bir moral yakaladı.

Uzun süredir forma giyemeyen Feghouli, az da olsa süre alabileceği maçlarda katkı sunabileceğini gösterirken, uzun süredir formasından uzak olan Emre Kılınç beklentilerin çok uzağında kaldı. Yedlin, Boey’in yokluğunda her maç biraz daha üzerine koyuyor. Nelsson Marcao’nun dönüşü ile her maç üzerine koyan bir diğer oyuncu. Sezon başında Marcao ve Kerem arasında maç esnasında yaşanan ve Marcao’nun kırmızı kart görerek oyundan atılması ise başlayan olayda, Galatasaray yönetimi mükemmel bir kriz çözme becerisi ile ısrarla gönderilmek istenen Marcao’yu takımda tutup, yaşanan talihsiz ve tatsız olayı çözüme kavuşturmanın meyvelerini toplamaya başladı. Marcao hem kendi performansını hem de arkadaşlarının performansını yükselterek süper lig standartlarının üzerinde performans sergiliyor. Galatasaray savunmasını derleyip toparlayan Marcao, Galatasaray savunmasını adeta geçilmez bir duvara çeviriyor. Muslera’nın performansı bile Marcao ile biraz daha toparlanıyor. Marcao bu performansı ile Süper Lig transfer rekorunu kırabilir. Berkan Kutlu ve Cicaldau orta sahada basmadık yer bırakmayan 2 oyuncu olarak dikkat çekerken, Halil Dervişoğlu dağınık görüntüsü ile hazır olmadığını gösterdi.

Rakiplerinin puansız geçirdiği haftada Lokomotif Moskova maçına ligde puan kaybı yaşamadan çıkmayı başaran Galatasaray, Moskova karşısında eğer 3 puan almayı başarırsa gruptan çıkmayı garantileyerek uzun yıllardır ihmal ettiği Avrupa arenasında yeniden sahneyi alabilir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi