91 kişinin katili Hizbullah şura üyesi de serbest bırakılmış

91 kişinin katili Hizbullah şura üyesi de serbest bırakılmış
1992-2001 yıllarında 91 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutularak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan, terör örgütü Hizbullah’ın şura üyesi Mehmet Salih Kölge’nin de tahliye edildiği ortaya çıktı.2000...

1992-2001 yıllarında 91 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutularak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan, terör örgütü Hizbullah’ın şura üyesi Mehmet Salih Kölge’nin de tahliye edildiği ortaya çıktı.

2000 yılında İstanbul Beykoz’da öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu’nun yardımcısı ve şura üyesi Mehmet Salih Kölge’nin de yeniden yargılama kapsamında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gerekçe gösterilerek tahliye edildiği ortaya çıktı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre Ali Gaffar Okkan suikastı sonrasında gizlendiği hücre evinde yakalanan Kölge, Ağır Ceza Mahkemesinde 6 yıl süren yargılama sonucunda 91 kişinin ölüm emrini vermek, işkenceli ve domuz bağlı sorgulara katılmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmış, Yargıtay tarafından oy birliğiyle onanınca da hüküm kesinleşmişti.

157 SİLAHLI EYLEMDE 91 CİNAYET VE 66 YARALAMANIN FAİLİYDİ
Yargıtay kararında sanığın, Gaziantep, Şırnak, Mardin, Batman ve bağlı ilçelerinde 157 silahlı eylemde 91 vatandaşın öldürülmesinden sorumlu olduğunu, 66 kişinin yaralandığı eylemlerin de emir ve talimatını verdiğini belirtti.

Mardin Nusaybin’de Kitabevi işletirken terör örgütü Hizbullah ile tanışınca kısa süre içinde örgüt şurasına yükseldiği belirtilen Kölge’nin, Hüseyin Velioğlu’na bağlı olarak hücre evlerindeki bilgi-işlem merkezinde kriptolu dokümanları bilgisayarlara yüklediği kaydedildi. Velioğlu’nun ölümünden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı sorumlu tutarak suikast kararının alındığı şura toplantısına katıldığı vurgulandı.