940 metrelik ihracat treni yola çıktı

940 metrelik ihracat treni yola çıktı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye’de üretilen ihracat malzemelerini Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan’a götürecek olan 82 konteynerden oluşan 940 metrelik trenin Kars’tan Gürcistan’a doğru...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türkiye’de üretilen ihracat malzemelerini Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan’a götürecek olan 82 konteynerden oluşan 940 metrelik trenin Kars’tan Gürcistan’a doğru hareket ettiğini bildirdi. Karaismailoğlu, trenin Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı’ndan bu ülkelere gideceğine işaret ederek, “Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı’nda şu ana kadar işletilen en uzun tren olan bu dev ihracat treni 9 gün içerisinde tüm yükü ulaştırmış olacak.” dedi. Bakan Karaismailoğlu, koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok ülkenin dış ticaretinin büyük sekteye uğradığını söyledi. Karaismailoğlu, “Şu anda da Kovid-19 tedbirleri kapsamında temassız ve yüksek dezenfekte işlemlerine tutularak demir yolunda önemli miktarda yük taşınıyor.” diye konuştu.
Bakan Karaismailoğlu, Dünya Sağlık Örgütünün pandemi ilanından sonra İran kara yolu taşımacılığının da durdurulduğunu anımsattı. Karaismailoğlu, “Koronavirüs gerekçesiyle eşyaların ülke kara yolu geçişlerinde sınırlama geldiği andan itibaren gerekli tedbirleri aldık. Bakü-Tiflis-Kars hattında seferlerin tekrar başlatıldığı 3 Mart’tan bugüne kadar İran ile karşılıklı yaklaşık 3 bin vagon ile 100 bin ton, Bakü-Tiflis-Kars hattından ise bin 350 vagon ile yaklaşık 55 bin ton taşıma yaptık.” dedi.