97. Zafer

97. Zafer
2021 Formula 1 sezonunun üçüncü yarışı olan Portekiz Grand Prix’sini Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Hamilton bu galibiyetiyle beraber 97. zaferini elde etmiş oldu. Red Bull pilotu Max Verstappen ikinci olurken, Mercedes pilotu...

2021 Formula 1 sezonunun üçüncü yarışı olan Portekiz Grand Prix’sini Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazandı. Hamilton bu galibiyetiyle beraber 97. zaferini elde etmiş oldu. Red Bull pilotu Max Verstappen ikinci olurken, Mercedes pilotu Valteri Bottas podyumun son basamağını aldı.
Yarışa ilk sırada başlayan Bottas startla birlikte yerini korumayı başardı. Aynı şekilde Hamilton ve Verstappen de starttaki konumlarını koruyarak Bottas’ı takip ettiler. Ferrari pilotu Carlos Sainz yumuşak lastik avantajıyla Red Bull pilotu Sergiyo Perezi ilk metrelerde geçerek dördüncülüğü aldı.
İlk turun sonunda Alfa Romeo pilotu yaşlı kurt Kimi Raikkonen takım arkadaşı Antonio Giovinazzi’nin sol arka tekerleğine temas ederek ön kanadını kırdı. Kontrolünü kaybeden Raikkonen piste saçılan kanat parçalarıyla birlikte aracını kenara çekti ve piste güvenlik aracı girdi.
Yedinci turda güvenlik aracının çıkmasıyla yarış yeniden başladı ve Verstappen Hamilton’ı güzel bir atakla geçerek ikinciliği aldı. Hamilton, Verstappen’in arayı açmasına izin vermedi. Verstappen’in hatasından faydalanan İngiliz pilot ikinciliği tekrar aldı. Hamilton daha sonra Bottası’da geçerek liderliğe yükseldi.
Yarışın ortalarında Red Bull Verstappen’i pite çağırırken, Mercedes de Bottas’ı bir tur sonra pite çağırdı.
Bottas Verstappen’in önünde çıkmış olsa da, lastikleri daha sıcak olan Verstappen Bottas’ı geçerek iki Mercedes’i böldü ve ikinciliği aldı.
Red Bull son bölümde en hızlı tur puanını almak için Hollandalı pilotu pite aldı. Verstappen en hızlı turu atsa da pist limitlerini aştığı için zaman turu silindi ve en hızlı tur puanı üçüncü sıradaki Bottas’a gitti.
Verstappen’in takım arkadaşı Sergio Perez de uzun bir ilk tur attı ve ancak yarışın bitimine 15 tur kala pite girdi. Perez Portekiz hafta sonundan dördüncülükle ayrılmış oldu.
İtalya’da podyumun son basamağını alan Mc Laren pilotu Lando Norris iyi bir hafta sonu geçirdi ve yarışı beşincilikle tamamladı.
Ferrari pilotu Charles Leclerc aracından alabileceği en iyi performansı alarak altıncı oldu.
Alpine pilotları Esteban Ocon ve Fernando Alonso 7. ve 8. sıralarda finiş gördüler. Alonso bu sonuçla bu sezonki en iyi yarış sonucu elde etti.
Avustralyalı Mc Laren pilotu Daniel Ricciardo dokuzuncu oldu. Böyle ilk üç yarıştan puanla ayrılmış oldu.
Bu haftanın son puanı da AlphaTauri pilotu Pierre Gasly’e gitti. Gasly bu puanla beraber genel sıralamada 10. sırada kaldı.
Sezonun 4. yarışı 7-9 Mayıs tarihlerinde İspanya Barcelona’da yapılacak.