A Haber muhabiri: Yunan basını Kılıçdaroğlu’nu tehlikeli görüyor, "adaları geri alacağız" söylemi Yunanistan’ı korkuttu

A Haber muhabiri: Yunan basını Kılıçdaroğlu’nu tehlikeli görüyor, "adaları geri alacağız" söylemi Yunanistan’ı korkuttu
A Haber'de "Türkçe bilmeyen Arap seçmen" vakasının ardından ikinci bir olay daha yaşandı. A Haber Yunanistan muhabirinin "Yunan basını Kılıçdaroğlu'nu tehlikeli görüyor. Kılıçdaroğlu'nun 'adaları geri alacağız' söylemi...

A Haber'de "Türkçe bilmeyen Arap seçmen" vakasının ardından ikinci bir olay daha yaşandı. A Haber Yunanistan muhabirinin "Yunan basını Kılıçdaroğlu'nu tehlikeli görüyor. Kılıçdaroğlu'nun 'adaları geri alacağız' söylemi Yunanistan'ı korkuttu" sözleri gündem oldu.

18 Mayıs tarihli A Haber yayınında Yunanistan muhabiri İlhan Tahsin'in pazar günü (21 Mayıs) yapılan Yunanistan Genel Seçimleriyle ilgili son durumu aktarırken kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Tahsin, şu ifadeleri kullandı:

"Yunan basını Kılıçdaroğlu'nu tehlikeli görüyor. Kılıçdaroğlu'nun 'adaları geri alacağız' söylemi Yunanistan'ı korkuttu. Yunan basını ve özellikle de saygın gazeteler, oysa Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 yıllık görevi boyunca ülkesinin hakkı ve hukukunu savunduğunu ancak şimdiye kadar sıcak bir çatışmaya gitmediğini, bunun da önemli olduğunu, dolayısıyla da Yunanistan'ın da bundan sonra yeni seçilecek Türkiye'deki yönetimle Sayın Cumhurbaşkanıyla masaya oturup güven arttırıcı önlemlerin tekrar masaya gelmesinin Yunanistan için önem arz ettiğini yazmaaya başladı."

Daha önce de gündeme geldi

Yunan gazetesi E-Amyna, CHP lideri ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ege Denizi'ndeki adalar hakkında söylediği sözlerden rahatsızlık duymuştu.

Kılıçdaroğlu'nun 13 Eylül 2022'de söylediği "Rahmetli Ecevit gibi yaparız, bir günde işi bitiririz. O adalar işgal edildi" sözleri, Yunan basınında gündeme gelmişti.