A Haber muhabirine ‘Soros’ yanıtı

Son Güncellenme Tarihi: Ekim 21, 2021 / 09:02

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve beraberindeki heyet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Millet İttifakı liderlerinin görüşmesinde Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Muharrem Erkek eşlik etti.
Görüşme sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Her alanda ciddi sorunlar var. Bu sorunlardan Türkiye’nin arınması lazım, Türkiye’nin kendisine yeni bir yol haritası çizmesi lazım” dedi.

10 ELÇİNİN TALEBİ: BUNLARIN ÖNÜNE HUKUKLA GEÇİLİR
İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin, “Biz İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dair bir çalışma yapmıştık, yaz tatili gelmeden önce kamuoyuyla paylaşmıştım. Bugün de Cumhuriyet Halk Partisi’ne hem bu çalışmamızı resmi olarak takdim ettik, hem de Sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarıyla Türkiye’ye dair istişarelerde bulunduk.” dedi.

A Haber muhabirinin Osman Kavala ile ilgili sorusunu da yanıtlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Osman Kavala sizin tanımınıza göre Soros’çu, peki Soros ile masaya kim oturdu? Ben ya da Kılıçdaroğlu değil. Dışişleri Bakanlığı’na böyle bir talepte bulunulmasını doğru bulmayız. Ama böyle taleplerin Türkiye’ye yapılır olmasına yol açmayı da doğru bulmayız. Rahip Brunson’u hatırlatan eylem ve söylemlerden Türkiye’nin uzak durmasının, Türkiye’nin itibarının öne koyulmasını talep ederiz. Bütün bunların önüne geçecek tek yol hukukun işletilmesidir. Türkiye’deki hukuku ve yargıyı oluşturan kurumların işlemesidir” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top