AA: LONDRA MERKEZLİ KURULUŞLAR ATAK YAPIYOR

AA: LONDRA MERKEZLİ KURULUŞLAR  ATAK YAPIYOR
Anadolu Ajansı, bankacılık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Türk Lirası’nın değer kaybetmesinin nedeni olarak ‘Londra merkezli bazı finansal kuruluşları’ gösterdi. AA’nın abonelerine geçtiği haberde, “Londra...

Anadolu Ajansı, bankacılık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Türk Lirası’nın değer kaybetmesinin nedeni olarak ‘Londra merkezli bazı finansal kuruluşları’ gösterdi. AA’nın abonelerine geçtiği haberde, “Londra merkezli bazı finansal kuruluşlar, ellerinde olmayan TL ile hızlı bir şekilde ve yüksek miktarda döviz almaya kalktılar.” ifadeleri yer aldı. Haberde, Türk piyasasına yönelik manipülatif atakların Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yatırımcı toplantısına denk getirildiği belirtildi. Anadolu Ajansı, söz konusu işlemleri düzenleyen kurumlara yönelik hukuki süreç başlatıldığını da ileri sürdü.

‘7 liranın üstü ülkeyi bitkisel hayata sokar’

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında doların 7 liranın üzerine çıkmasının ekonomiyi bitkisel hayata sokacağını belirtti. Türkkan, “Artan maliyetler yüzünden üreticinin belini kırar, istihdamı düşürür, işsizliği daha da arttırır. Yokluk ve fukaralığın yayılmasını hızlandırır. AK Parti iktidarını sorgulamasın diye hükümet vatandaşımızın milli ve manevi değerlerini sömürmekten başka bir çıkış göremiyor” ifadelerini kullandı.

BECERİKSİZLİK VE KÖTÜ YÖNETİM’

Ekonomist Uğur Gürses dolardaki krizi şu ifadelerle değerlendirdi: “Rahip krizi ya da sağlık krizi farketmiyor; beceriksizlik ve kötü yönetimin sonuçlarının nedeni hep “dış unsurlara”, kim oldukları bilinmeyen “güçlere” atfediliyor. ‘Hükümetin baş edemediği bir güç’ tasviri, bu konuları hiç bilmeyen vatandaşta kaygıyı daha da yükseltiyor.”

DÖVİZ YORUMU YAPMAK SUÇ MU?’

Ekonomist Dr. Oğuz Demir de BDDK’nın son yetkilendirilme kararını da eleştirerek şu tweeti paylaştı: “Şimdi bu durumda döviz yorumu yapmak suç mu? O suçsa döviz ne olur diye sormak da suça teşvik mi olur? Hukukçulara sormuyorum, yorumlarının hükmü kalmadı. Bu yönetmeliği yapanlar açıklığa kavuşturursa iyi olur. Zira bu da suçsa 83 milyon yanar!”