AB, İsrail casus programının yasaklanmasını istedi

AB, İsrail casus programının yasaklanmasını istedi
Avrupa Birliği’nin (AB) Avrupa Veri Koruma Denetçisi (EDPS), ana merkezi İsrail’de bulunan casus programı “Pegasus”un yasaklanması çağrısında bulundu.Euronews’in haberine göre, EDPS’den yapılan açıklamada, Pegasus kullanımının...

Avrupa Birliği’nin (AB) Avrupa Veri Koruma Denetçisi (EDPS), ana merkezi İsrail’de bulunan casus programı “Pegasus”un yasaklanması çağrısında bulundu.

Euronews’in haberine göre, EDPS’den yapılan açıklamada, Pegasus kullanımının “günlük hayatın en mahrem yönlerine müdahale edebilecek, benzeri görülmemiş bir müdahaleciliğe” yol açabileceği ifade edildi. Açıklamada, “AB’de Pegasus’a benzer casus yazılımların geliştirilmesi ve konuşlandırılmasının yasaklanması, temel hak ve özgürlüklerimizi korumak için en etkili seçenek olacaktır” denildi.

Paris merkezli kâr amacı gütmeyen bir grup gazeteciden oluşan Forbidden Stories çatısındaki 17 medya kuruluşu, geçen yıl Pegasus’un küresel bir ortamda gazetecilere, hükümet yetkililerine ve insan hakları aktivistlerine ait akıllı telefonları “hacklemek” için kullanıldığını ortaya çıkarmıştı.