AB liderleri yılın son toplantısını yaptı

AB liderleri yılın son toplantısını yaptı
Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, 2022 yılının son toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşı, Ukrayna’ya destek, Avrupa’da yaşanan enerji krizine karşı alınacak önlemler, İran ve ABD ile ilişkileri görüşmek üzere dün...

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin liderleri, 2022 yılının son toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşı, Ukrayna’ya destek, Avrupa’da yaşanan enerji krizine karşı alınacak önlemler, İran ve ABD ile ilişkileri görüşmek üzere dün Brüksel’de bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Ukrayna’ya 18 milyar avroluk mali destek paketinin onaylanmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Rusya’ya yönelik 9’uncu yaptırım paketi görüşmelerinin de zirveyle eş zamanlı biçimde üye ülkelerin temsilcileri arasında yapıldığını belirten Michel, “Yaptırım paketi konusunda birkaç ülkenin kaygıları var. Bu konuda biraz daha çalışılması gerekiyor” dedi. Michel, üye ülkelerin 9’uncu yaptırım paketinde uzlaşmasının önemli olduğuna dikkati çekti.

BOSNA HERSEK’E ADAYLIK STATÜSÜ VERİLDİ
Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Bosna Hersek’in yaklaşık 7 sene önce AB’ye yaptığı Üyelik Başvurusu ele alındı. AB liderlerinin onayı ile Bosna Hersek AB’ye adaylık statüsü kazandı. AB’nin Bosna Hersek hakkında aldığı tarihi karar, Bosna kökenli Hırvat Avrupa Parlamentosu üyesi Zeljana Zovko tarafından duyuruldu.