AB tehdit etti

AB tehdit etti
Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz gerilimi ve beraberindeki tepkiler sürüyor. Fransa ve Almanya Dışişleri bakanları düzenledikleri basın toplantısında, Ankara’nın tutumunun netleşmesi için bir hafta süre...

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz gerilimi ve beraberindeki tepkiler sürüyor. Fransa ve Almanya Dışişleri bakanları düzenledikleri basın toplantısında, Ankara’nın tutumunun netleşmesi için bir hafta süre verdiklerini duyurdu. Euronews’in haberine göre, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Alman ve Polonyalı mevkidaşlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’nin sürekli olarak kabul edilemez kışkırtıcı eylemler gerçekleştirdiği bizim için açık. Dağlık Karabağ’da ateşkese uyulması çağrısı yapmayan tek ülke Türkiye ve bu da barışa zarar veriyor” dedi.
Türkiye’nin araştırma gemisini Akdeniz’e geri gönderme kararının “kabul edilemez” olduğunu söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’ye AB yaptırımlarının uygulanıp uygulanmayacağının soruna, “Bir hafta içinde ilerleme olup olmadığını görmek için beklemeliyiz ve sonra AB tarafından hangi tavrın benimsenmesi gerektiğini göreceğiz” cevabını verdi.