AB ülkeleri mart ayındaki prosedüre döndü

AB ülkeleri mart ayındaki prosedüre döndü
Başta Almanya olmak üzere AB üyesi ülkeler ile İsviçre, Türkiye vatandaşlarının turist ya da ziyaretçi vizesi başvurularını durdurdu. Sadece zorunlu durumlar ile iş vizesi başvuruları kabul ediliyor.Son iki haftada Türkiye’den...

Başta Almanya olmak üzere AB üyesi ülkeler ile İsviçre, Türkiye vatandaşlarının turist ya da ziyaretçi vizesi başvurularını durdurdu. Sadece zorunlu durumlar ile iş vizesi başvuruları kabul ediliyor.
Son iki haftada Türkiye’den Almanya’ya dönenler arasındaki Covid-19 vaka sayısının yüksekliğinin, Avrupa ülkelerinin bu kararında etkili olduğu öğrenildi.
Türkiye’den gelenler arasında 501 vaka tespit edildiğini açıklayan Alman hükümeti, Türkiye’yi seyahat yasağı listesine dahil etmese de, vize başvurularında sınırlamaya gitti.
31 Ağustos’a kadar süreceği belirtilen sınırlamanın ne zaman kalkacağı henüz belli değil.
19 Ağustos ya da 26 Ağustos günü yeni bir değerlendirme toplantısı yapılacak ve “Riskli ülkeler safında olan Türkiye’den gelişlerin mümkün olup olmayacağı” masaya yatırılacak. Almanya ve İsviçre şu anda sadece “D vizesi” için randevu veriyor.
Daha önce iptal edilen D tipi vize randevuları yeniden verilecek. ‘Aile birleşimi’ vizeleri kabul edilecek. Sağlıkçılar öncelikli olmak üzere, iş ve görev amaçlı seyahatler de sınırlamanın dışında tutulacak.
Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, İsviçre’nin Covid-19 nedeniyle getirdiği seyahat kısıtlaması da, AB’nin yaptığına benziyor.