AB ve İngiltere’den Türkiye’ye seyahat kısıtlaması devam edecek

AB ve İngiltere’den Türkiye’ye seyahat kısıtlaması devam edecek
Avrupa Birliği (AB) yüksek vaka sayıları nedeniyle “riskli ülke” olarak değerlendirdiği Türkiye’yi, seyahat kısıtlamalarının kaldırılacağı ülkeler listesine yine dahil etmedi. İngiltere de Türkiye’yi gelişlerde 10...

Avrupa Birliği (AB) yüksek vaka sayıları nedeniyle “riskli ülke” olarak değerlendirdiği Türkiye’yi, seyahat kısıtlamalarının kaldırılacağı ülkeler listesine yine dahil etmedi. İngiltere de Türkiye’yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan “kırmızı liste”den çıkarmadı.
AB Komisyonu “turuncu” listede yer alan Türkiye’ye, zorunlu haller dışında seyahat edilmesini önermiyor. Birlik sınırları içinde 1 Temmuz’dan itibaren “Covid seyehat sertifikasının” yürürlüğe girmesinin ardından, Türkiye’den Avrupa’ya seyahat edecek yolculara kolaylık sağlanacak. AB ülkeleri geçen ay Avustralya, İsrail, Güney Kore, Ruanda, Tayland, Singapur ve Yeni Zelanda’nın da seyahat kısıtlamaları yumuşatılan ülkeler listesine alınmasını kararlaştırmıştı.
LİSTEYE ÜLKE EKLENMEDİ
İngiltere’de ise kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin 10 gün boyunca, masraflarını kendileri karşılayarak ev yerine otelde karantinada kalmaları gerekiyor. Bu otel konaklamasının 1750 sterlinlik (yaklaşık 20 bin 200 liralık) masrafını da yolcuların karşılaması gerekiyor. İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps yaptığı açıklamada yeşil listeye ise herhangi bir ülkenin eklenmediğini aktardı. Yeşil listede yer alan Portekiz, vaka sayısının artmasının yanı sıra artan Hindistan varyantı endişesiyle sarı listeye eklendi. Portekiz’den İngiltere’ye seyahat eden herkes 10 gün ev karantinasında kalacak.