Aba altından sopa gösterdi

Son Güncellenme Tarihi: Mart 29, 2021 / 11:55

Lüks bir araçta uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada yer alan ve AK Parti Genel Merkezi’nde büro çalışanı olduğu duyurulan Kürşat Ayvatoğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından savcılık talimatıyla tekrar gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Ayvatoğlu’nun dönem dönem uyuşturucu kullandığını tespit ettiklerini duyurdu.
Ayvatoğlu’nun savcılıkta verdiği ifadede uyuşturucu kullandığı iddialarını reddettiği ve adli kontrolle serbest bırakıldığı bildirilmişti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yazılı açıklama yaparak Ayvatoğlu’nun yeniden gözaltına alındığını, yanında olduğu tespit edilen şüphelilerin de gözaltına alınması için talimat verildiğini duyurdu. Başsavcılık Ayvatoğlu’nun neden serbest bırakıldığına ilişkin bilgi vermedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ayvatoğlu’nun iş akdini feshettiklerini söylemişti.
‘SATIN ALIP TEMİN EDİYOR’
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sözcü gazetesinde İsmail Saymaz’a yaptığı açıklamada, Kürşat Ayvatoğlu’nun dönem dönem kokain kullandığı, arkadaşlarına satın alıp temin ettiği yönünde bulgulara eriştiklerini söyledi. Soylu, yayınlanan görüntülerdeki olayın 2018 yılına ait olduğunu kaydetti.
Soylu, görüntülerin nasıl ortaya çıktığıyla ilgili olarak, “Birlikte kullandığı arkadaşlarıyla alacak verecek meseleleri var. Meselenin içerisine şantaj girince kamuoyuna veriliyor. Dört mesele var burada: Bir, kullanıcılık var. İki, özendirme mi yapılıyor? Üç, yoksa şantaj olarak mı piyasaya sürdüler? Dördüncüsü de temin. Dördünden biri veya birkaçı” dedi.
FOTOĞRAF ÇEKİLMEDEN ÖNCE GBT Mİ ALACAĞIZ
Bakan Soylu, Ayvatoğlu’nun kendisiyle birlikte çekilmiş fotoğrafının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
“Allah’ınızı severseniz kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? Partiye gitmişim, genel merkeze, genel merkezde benimle fotoğraf çektirmiş. Herkes çektirebilir. Siz çektirmiyor musunuz? Kimle çektirdiğinizi biliyor musunuz? Adam bugün sizinle fotoğraf çektirir, yarın cinnet geçirir, adam öldürür, sorumlusu siz misiniz? Veya adam geçmişte bir iş yapmıştır, GBT (Genişletilmiş Bilgi Taraması) mi alacağız fotoğraf çektirmeden önce?”
MİLLETVEKİLLERİNİN YAKINLARI YAPSA O KİŞİYİ Mİ SORGULAYACAĞIZ?
Süleyman Soylu, haksız kazanç ve uyuşturucu kullanımını eleştiren milletvekilleri için “Bu olay siyasallaştırmak isteniyor” dedi. Soylu, “Ama başka bir şey daha ifade edeyim. O tweet atanları görüyorum. Bazı milletvekilllerini görüyorum. Meseleyi bu noktaya taşımak son derece ayıp. Bunu parti bilse gereğini yerine getirirdi. Bildiği andan itibaren de getirdi. Görevim icabıyla bir çok mahrem bilgiye sahibim, doğru mu? Bu meseleyi milletvekili olup da paylaşanlarla ilgili sadece üzülüyorum. Allah muhafaza, en yakınlarında böyle bir şey çıkarsa ne diyeceğiz? O kişiyi mi sorgulayacağız?” dedi.
PUDRA ŞEKERİ GÜNDEME OTURDU
Gazeteci Alican Uludağ’ın ankaragazetecisi.com’da yer alan haberine göre Ayvatoğlu savcılık ifadesinde burnuna iddia edildiği gibi kokain değil, pudra çekeri çektiğini savundu.
Habere göre Ayvatoğlu, “Görüntülerdeki sürücü koltuğunda oturan beyaz gömlekli kişi benim. Bu video, yaklaşık 2 yıl önce Kastamonu’da benim haberim olmadan çekilmiş. Görüntülerdeki benim burnuma çekmiş olduğum madde kesinlikle uyuşturucu madde değildir. Bu madde pudra şekeridir. Biz zaten arkadaş ortamında yabanca müzik dinlerken şaka, taklit amaçlı sanki uyuşturucu madde kullanıyormuşuz gibi yaparak eğleniyorduk” dedi.
Ayvatoğlu’nun ifadesinin ortaya çıkmasının ardından ‘pudra şekeri’ Twitter’ın en çok konuşulan konuları arasına girdi.
SANTAJ İDDİASI
Ayvatoğlu savcılık sorgusunda “Bu görüntüler, neden kim tarafından ne amaçla sosyal medya üzerinden paylaşılmıştır?” sorusuna ise “kendisine, elindeki bir senedi işlemden kaldırması için görüntülerle şantaj yapıldığını” iddia ederek yanıt verdi. Öte yandan Ayvatoğlu’nun üzerinde gözaltı araması sırasında Lyrica isimli uyuşturucu madde olarak da kullanılan hapın bulunduğu ortaya çıktı. Ayvatoğlu ifadesinde hapın Yağız Mıtrıp’a ait olduğunu ve başı ağrıdığında kullandığını söyledi.

‘SİYASİLERE YAKIN OLURSAM DAHA GÜÇLÜ OLURUM’

Ayvatoğlu’nun sosyal medya hesabından “Ailesi aracılığı ile kaleme aldığı açıklamadır” notuyla bir paylaşım yapıldı. Açıklamada, ‘uyuşturucu batağına sürüklendiğini’ ifade eden Ayvatoğlu, ”Ticaret yapıyor olmama rağmen AK Parti Genel Merkezde bir işim olursa siyasi büyüklere daha yakın olursam daha güçlü olurum düşüncesi ile orada işe girmek için bütün koşulları zorladım” dedi. Ayvatoğlu, kendisini ‘yolunu şaşırmış, bu dünyanın içinde savrulup duran’ bir genç olarak tanımladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top