ABB'de milyonluk gelir AK Parti ve MHP oylarıyla engellendi

ABB'de milyonluk gelir AK Parti ve MHP oylarıyla engellendi
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), belediyeye gelir sağlamak amacıyla 5 bin adet açık hava ilan panosu (billboard) ile 3 bin adet kapalı otobüs durağının 10 yıllık süreyle kiraya verilmesini planladı. Bu yolla her ay belediyeye...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), belediyeye gelir sağlamak amacıyla 5 bin adet açık hava ilan panosu (billboard) ile 3 bin adet kapalı otobüs durağının 10 yıllık süreyle kiraya verilmesini planladı. Bu yolla her ay belediyeye toplam 2,5 milyon lira kaynak oluşturulması hedeflendi.

Teklif, ABB Belediye Meclisi’ne sunuldu. Panolar ile otobüs duraklarının açık ihale yöntemiyle 10 yıllık süreyle kiraya verilmesi isteği, Meclis’te çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti ve MHP’li üyelerin oylarıyla reddedildi. Ret kararına gerekçe olarak Belediye Encümeni’nden 3 yıllık kiralama kararı alınabilmesi gösterildi. Millet İttifakı üyeleri, açık ihale usulü ile yapılacak kiralamanın yatırım maliyetlerini karşılaması ve belediyeye kaynak oluşturması için istenen 10 yıllık kiralama kararının reddedilmesine tepki gösterdi.

GEÇMİŞTE ŞAHISLARA VERİLİYORDU

Geçmişte şahıslara kiralanan yerlerin artık belediyeye gelir getireceğini belirten CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık, “Aradaki fark, siyah ve beyaz kadar açık. Biri kamunun faydasına diğeri de ne olduğu belli olmayan vakıflara ve şahıslaraydı” dedi. Işık, tepkisini şöyle sürdürdü:

“Ankara Büyükşehir Belediyesine para gelecekse ret, Ankara Büyükşehir Belediyesi kasasından bir para çıkacaksa evet. Ankaralılar, bizi bu meclisler yayınlandığı için görüyor. 10 yıllık yapılsaydı Ankara’daki bir sürü kanalizasyon çalışmasına, suyu olmayan köylere o paralar gidecekti. Ret oyu vererek, 3 yıl yapılmasını sağlayarak Ankaralılara gidecek hizmet engellenmiş oldu.”