ABD -78’i gördü

ABD -78’i gördü
ABD’nin kuzeydoğusundaki eyaletler kara kışa teslim oldu. “Tehlikeli derecede dondurucu soğuklar”ın yaşandığını açıklayan meteoroloji yetkilileri, sıcaklıkların eksi 78 dereceye ulaştığını bildirdi. Amerika kıtasının...

ABD’nin kuzeydoğusundaki eyaletler kara kışa teslim oldu. “Tehlikeli derecede dondurucu soğuklar”ın yaşandığını açıklayan meteoroloji yetkilileri, sıcaklıkların eksi 78 dereceye ulaştığını bildirdi. Amerika kıtasının güneyindeki Şili’de ise orman yangınında 23 kişi hayatını kaybetti. ABD’nin Maine, New Hampshire, New York ve New Jersey eyaletleri başta olmak üzere, ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde hava sıcaklıkları günlerdir ortalamanın 10 ila 30 derece altında seyrediyor. New Hampshire eyaletindeki Washington Dağı’nda bulunan bir gözlem evinde rüzgar soğutma endeksinin eksi 78 santigrat dereceyi göstermesiyle ülkede kaydedilen rüzgar soğuğu rekorunun kırıldığı belirtildi.

ŞİLİ’DE ORMAN YANGINI
Şili’nin merkezi ve güneyinde devam eden orman yangınlarında can kaybı 23’e yükseldi. Yaralı sayısı ise 979 olarak açıklandı. Şili yetkilileri, orman yangınlarından en çok etkilenen yerlerin Nubla, Bio-Bio ve La Araucania bölgeleri olduğunu duyurdu.