ABD basınından nükleer iddia

ABD basınından nükleer iddia
ABD merkezli yayın organı New York Times, Rus generallerin, Ukrayna’da ne zaman ve nasıl taktik nükleer silahların kullanılacağı konusunu tartıştıkları iddiasını gündeme getirdi.New York Times, ABD yönetiminden kaynaklara dayandırarak...

ABD merkezli yayın organı New York Times, Rus generallerin, Ukrayna’da ne zaman ve nasıl taktik nükleer silahların kullanılacağı konusunu tartıştıkları iddiasını gündeme getirdi.

New York Times, ABD yönetiminden kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, generallerin görüşmesine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılmadığını yazdı.
Bu yöndeki bir tartışmanın Rus generallerinin sahadaki başarısızlıklar konusunda ‘ne kadar hayal kırıklığına uğradığını’ da gösterdiği kaydedilen haberde, gelişmenin “Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silah kullanma yönünde üstü örtülü tehditlerinin sadece sözden ibaret olmadığını gösterdiği” yorumu yapıldı.

ABD yönetiminin istihbarat yetkililerinden ekim ayı ortasında aldığı bilgiye göre, Rusların şu ana kadar nükleer silah saldırısı hazırlığı içinde olduğunu gösteren bir kanıta sahip olmadığı kaydedildi.

CIA Direktörü William J. Burns, daha önce yaptığı bir açıklamada Putin’in Ukrayna’da bir zafer elde etme konusunda çaresizliğe düşmesi ve savaştaki aksiliklerin Rusya’nın nükleere silah denemeye itebileceği tahmininde bulunmuştu.

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John F. Kirby ise NYT haberiyle ilgili yorum yapmadı ve “Rusya’nın faaliyetlerini elimizden geldiğince izlemeye devam ediyoruz ve Rusya’nın bu tür bir kullanım için hazırlık yaptığına dair şu an için hiçbir belirti görmüyoruz” açıklamasını yaptı.