ABD Başkanı Biden Ukrayna’nın işgaline kesin gözüyle bakıyor

ABD Başkanı Biden Ukrayna’nın işgaline kesin gözüyle bakıyor
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının bu ülke ve ekonomisi için ağır sonuçları olacağını, büyük bedel ödeyeceklerini söyledi ve ekledi, “Rusya için felaket olur.”Biden tehditlerini sıralarken...

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının bu ülke ve ekonomisi için ağır sonuçları olacağını, büyük bedel ödeyeceklerini söyledi ve ekledi, “Rusya için felaket olur.”


Biden tehditlerini sıralarken Rusya’nın Voronej kentindeki Pogonovo eğitim alanında çekilen ve Maxar Technologies’in paylaştığı uydu görüntüsü de Ukrayna sınırı yakınlarındaki hareketliliği gözler önüne serdi. Uydu görüntülerinde çok sayıda Rus askeri birlik ve teçhizatların Ukrayna ve Belarus sınırında konuşlandığı yansıdı.

Biden, bu tehdidi, görevdeki bir yılını değerlendirdiği basın toplantısında konuyla ilgili yöneltilen soru üzerine yaptı. Voice of America’nın haberine göre Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Rusya’yı benzeri görülmemiş yaptırımlarla hedef alma sözü verdi, “İşgal olursa Rusya’dan hesap sorulacak. Büyük bedel ödeyecekler” uyarısında bulundu. Biden, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le bir zirvenin hala olasılıklar arasında olduğunu da kaydetti.

RUSLARIN CAN KAYBI ÇOK OLUR
Sputnik’in haberinde ise Biden, “Sınıra yığdıkları askerlerin kapasitesi kadar büyük bir işe girişirlerse bu Rusya için felaket olur. Rusya, Ukrayna’yı işgal ederse ortaklarımız ve müttefiklerimizle Rusya’ya hasar verecek ciddi adımlar atmaya hazırız. Bildiğiniz gibi NATO müttefiklerimize de destek veririz” ifadelerini kullandı.

Biden, Ukrayna’ya halihazırda 600 milyon dolar değerinde askeri mühimmat gönderdiklerini kaydederek, “Ukrayna’ya girerse Rusların can kaybı çok olur” iddiasında bulundu.

BENCE UKRAYNA’YA GİRECEK
ABD Başkanı, “Ukrayna’nın işgali durumunda Rus bankaları dolarla işlem yapamayacak” dedi. Biden, “Rusya, Batı’yı, ABD’yi ve NATO’yu ciddi anlamda test edecek. Bence Ukrayna’ya girecek” diye ekledi.

Rusya’nın anlaşma şartlarından birinin Ukrayna’nın NATO’ya katılmaması olduğunu vurgulayan Biden, “Her ülkenin istediği örgüte katılma hakkı var. Ancak ben kısa vadede Ukrayna’nın şartları yerine getirip NATO’ya katılabileceğini sanmıyorum” açıklamasını yaptı.

2. DÜNYA SAVAŞI’NDAN BERİ EN BÜYÜK OLAY OLUR
Biden, büyük ülkelerin blöf yapmaması gerektiğini ifade ederek, “Putin bilgili bir adam, sonuçları hesapladığını düşünüyorum. Bence net kararını henüz vermedi” tahmininde bulundu.

Putin ile başka bir zirve daha yapabileceğini aktaran Biden, “Rusya, Ukrayna’yı işgal ederse bu dünyada 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en önemli olay olur” ifadesini kullandı.