ABD: Çin stok yapabilmek için salgını sakladı

ABD: Çin stok yapabilmek için salgını sakladı
ABD’nin başlattığı “Koronavirüs Çin’de üretildi” iddiasına ilişkin tartışma sürüyor. Son olarak ABD İç Güvenlik Bakanlığı bir rapor hazırlayarak, Çin’in medikal malzeme stoklamaya başladığını öne sürdü....

ABD’nin başlattığı “Koronavirüs Çin’de üretildi” iddiasına ilişkin tartışma sürüyor. Son olarak ABD İç Güvenlik Bakanlığı bir rapor hazırlayarak, Çin’in medikal malzeme stoklamaya başladığını öne sürdü. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo da ellerinde delil olduğunu duyurdu.
ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın raporuna göre; Çin’in Ocak ayında Dünya Sağlık Örgütü hastalığı bulaşıcı ilan etmeden önce tıbbi malzeme ihraç etmeyi bırakıp, ithal etmeye başladığı belirtildi. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise yaptığı açıklamayla, raporda yer aldığı belirtilen bulgulara benzer şeyler söyleyerek, “Çin Komünist Partisi’nin dünyanın ne olduğundan doğru zamanda haberdar olmaması için her şeyi yaptığını söyleyebiliriz” dedi. Virüsün Vuhan’daki laboratuvardan çıktığına dair deliller olduğunu belirten Pompeo, bu kanıtların ne olduğu konusunda bilgi vermedi ancak “ciddi sayıda” olduğunu sözlerine ekledi.