‘ABD ile müzakere kesin olarak yasak’

‘ABD ile müzakere  kesin olarak yasak’
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) İran'daki iki tesise "giriş izni verilmesi" yönündeki kararını eleştiren İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ABD ile müzakerenin "yasak" olduğunu ve UAEA ile de bağımsız...

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) İran'daki iki tesise "giriş izni verilmesi" yönündeki kararını eleştiren İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ABD ile müzakerenin "yasak" olduğunu ve UAEA ile de bağımsız olduğunu ispat etmesi halinde müzakere yapılabileceğini söyledi.
Galibaf, "UAEA Yönetim Kurulunun kararı Batı'nın güvenilmez olduğunu bir kere daha ispat etti. ABD ile müzakere kesin olarak yasaktır.

Diplomasiye ve müzakereye karşı değiliz fakat ABD ile müzakerenin kesin olarak zararlı olacağına inanıyoruz. AB ile müzakereler de güvenilmez oldukları bilinerek yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.
İran’ın yaklaşık son 4 aydır Ajans müfettişlerinin incelemesine açmadığı iki tesise "giriş izni verilmesi" çağrısında bulunan ve Almanya, İngiltere ve Fransa tarafından sunulan karar tasarısı, 19 Haziran'da UAEA Yönetim Kurulunda 2'ye karşılık 25 oyla kabul edilmişti.