ABD krizden köprü ve otoyolla çıkmayı deneyecek

ABD krizden köprü ve otoyolla çıkmayı deneyecek
Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülke olan ABD’de Trump yönetimi, ekonomik krizden çıkış için planını hazırladı. 1 trilyon dolarlık plana göre devlet köprüler ve otoyollar gibi büyük altyapı projeleriyle ekonomiyi...

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen ülke olan ABD’de Trump yönetimi, ekonomik krizden çıkış için planını hazırladı. 1 trilyon dolarlık plana göre devlet köprüler ve otoyollar gibi büyük altyapı projeleriyle ekonomiyi canlandırmaya çalışacak.


ABD Ulaştırma Bakanlığı’nın ülke ekonomisini resesyondan çıkarmak için hazırladığı plana göre parasal kaynağın büyük bir kısmı köprü ve otoyol projelerinde kullanılacak. ABD’de devlet, 1929 yılında başlayan modern zamanların en büyük ekonomik krizi Büyük Buhran’dan çıkış için de yüklü kamu harcamaları yoluna gitmişti. Ayrıca 5G kablosuz internet ve kırsal alanda geniş bant altyapısına da kaynak ayrılacak. Trump, Perşembe günü Beyaz Saray’da kırsal kesim geniş bant girişinin görüşüleceği bir etkinlik düzenleyecek.


Trump yönetiminin söz konusu planı daha geniş bir paketi hazırlamak için olası bir araç olarak gördüğü belirtilirken, 1 trilyonluk harcamanın ne kadar sürede yapılmasının öngörüldüğü bilinmiyor. Öte yandan Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar, önümüzdeki beş yılda altyapı yatırımları için 500 milyar dolarlık harcama yapılmasını öngören bir teklif sunmuşlardı.