ABD minnettar

ABD minnettar
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Kabil Hamid Karzai Havaalanı’nın güvenli bir şekilde işletilmesine destek verme konusunda Türkiye’ye minnettar olduklarını söyledi.Günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan...

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Kabil Hamid Karzai Havaalanı’nın güvenli bir şekilde işletilmesine destek verme konusunda Türkiye’ye minnettar olduklarını söyledi.
Günlük basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Kirby, Kabil havaalanında halen Amerikan askerlerinin bulunduğunu ancak çekilme tamamlandıktan sonra oradaki askerlerinin durumunun değerlendirileceğini belirtti.
Kirby, “Havaalanında güvenliğin nasıl olacağı konusunda Türklerle hala görüşme halindeyiz, bu çabaya öncülük etmeye istekli oldukları için onlara minnettarız” dedi.
Kirby, “Tüm güçler Afganistan’dan çekilirken, Türklere başka kimlerin yardım edeceği ve bu yardımın ne şekilde yapılacağı konusunda düzenlemeler yapılması gerekecek. Şu anda devam etmekte olduğumuz görüşmeler de bundan ibaret” bilgisini verdi.
ABD, TÜRKİYE’NİN DESTEĞİNDEN MEMNUN
Dışişleri Bakanlığının günlük basın toplantısında da Türkiye’nin vereceği destek gündeme gelirken, ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, “Geri çekilme ve Afganistan’daki daha geniş güvenlik durumuna ilişkin, Türkiye’nin yapıcı rolünü ve ayrıca diplomatik sürece desteğini kesinlikle memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu nasıl minnettarlık

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Kabil Havaalanı konusunda Türkiye’nin desteğine minnettar olduğunu söylese de ABD’nin Erbil Başkonsolosu Rob Weller’ın paylaşımı bunun aksini gösterdi. Erbil’deki görevini devreden Waller, peşmerge kıyafeti ile çekilmiş fotoğrafıyla bir veda mesajı yayınladı. Waller, “Kürtler iki dosta bel bağlayabilir, biri dağlar diğeri de ABD” dedi.