ABD Rusya için düğmeye bastı

ABD Rusya için düğmeye bastı
ABD, siber saldırılar düzenlemek ve diğer “düşmanca eylemlerde” bulunmakla suçladığı Rusya’ya bir dizi yeni yaptırım açıkladı. Başkan Joe Biden tarafından imzalanan bir kararnameyle detayları açıklanan yaptırımlar...

ABD, siber saldırılar düzenlemek ve diğer “düşmanca eylemlerde” bulunmakla suçladığı Rusya’ya bir dizi yeni yaptırım açıkladı. Başkan Joe Biden tarafından imzalanan bir kararnameyle detayları açıklanan yaptırımlar Beyaz Saray’ın açıklamasına göre “Rusya’nın zararlı dış faaliyetlerini” caydırmayı amaçlıyor.
32 Rus kurum ve kişisini hedef alan yaptırımlar kapsamında bazı diplomatların sınır dışı edilmesi de gündemde.
ABD, Rusya’yı 2020’de yapılan başkanlık seçimlerine müdahale etmek ve zararlı siber faaliyetlerde bulunmakla suçluyor. Başkanlık kararnamesi ayrıca Haziran ayından itibaren ABD merkezli mali kuruluşların, değeri ruble cinsinden belirlenen tahvil alımını da yasaklıyor.
Rusya Dışişleri Bakanlığı ise ABD’nin yaptırım kararına yakın gelecekte cevap vereceğini ifade etti.
Perşembe günü basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, “ABD büyükelçisi şu anda bakanlığımızda. Bunu daha önce söylemezdim ama şimdi söyleyebilirim: Onun için hoş bir toplantı olmayacak” dedi.