ABD Savunma Bakanı Japonya, Singapur, Hindistan ve Fransa’ya gideceğini duyurdu

ABD Savunma Bakanı Japonya, Singapur, Hindistan ve Fransa’ya gideceğini duyurdu
ABD Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in gelecek hafta Japonya, Singapur, Hindistan ve Fransa’yı ziyaret edeceği duyuruldu.Savunma Bakanı Austin’in önce Japonya Savunma Bakanı...

ABD Savunma Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in gelecek hafta Japonya, Singapur, Hindistan ve Fransa’yı ziyaret edeceği duyuruldu.

Savunma Bakanı Austin’in önce Japonya Savunma Bakanı Yasukazu Hamada ve Japonya'da konuşlanmış ABD birliklerini ziyaret etmek için Tokyo'ya gideceği ifade edildi. Japonya’nın ardından Singapur’a geçecek olan Bakan Austin’in buradaki temasları konusunda “Bakan, ASEAN merkeziyetine bağlı, özgür ve açık bir Hint-Pasifik için ortak vizyonumuzu desteklemek amacıyla bölge genelinde ABD savunma ortaklıklarını ilerletmek için kilit liderlerle bir araya gelecek” denildi. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği kısa adıyla ASEAN, komünizme karşı Filipinler, Malezya, Tayland, Endonezya ve Singapur arasında kurulan uluslararası örgüt olarak biliniyor.

Singapur'dan sonra Hindistan’a gidecek olan Bakan Austin, Hindistanlı mevkidaşı Savunma Bakanı Rajnath Singh ile Yeni Delhi’de görüşecek ve ABD ile Hindistan orduları arasındaki operasyonel işbirliğini genişletme üzere görüşmelerde bulunacağı belirtildi.

Bakan Austin'in, 2’nci Dünya Savaşı sırasında General Eisenhower komutasındaki müttefik kuvvetlerin gerçekleştirdiği ünlü Normandiya Çıkarması'nın başladığı güne atfedilen D-Day'in 79. yıl dönümü anma etkinliklerine katılmak üzere, Fransa'ya giderek burada Fransız ve İngiliz mevkidaşlarıyla görüşmesinin planladığı ifade edildi. (DHA)