ABD: Türkiye ile dayanışma içindeyiz

ABD: Türkiye ile dayanışma içindeyiz
İstiklal Caddesi’ndeki patlama sonrası çok sayıda ülke Türkiye’yle dayanışma mesajı verdi. Aralarında ABD’nin de bulunduğu birçok ülke bombalı saldırıyı kınadı.Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD’nin...

İstiklal Caddesi’ndeki patlama sonrası çok sayıda ülke Türkiye’yle dayanışma mesajı verdi. Aralarında ABD’nin de bulunduğu birçok ülke bombalı saldırıyı kınadı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD’nin İstanbul’da gerçekleşen “şiddet eylemini güçlü şekilde kınadığını” belirtti. Jean-Pierre, yaptığı yazılı açıklamada, “Terörle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye ile omuz omuzayız” ifadesini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul’dan “dehşet verici haberler” aldıklarını ve “üzüntü verici bu zamanda Türk halkının yanında olduklarını” ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de “saldırıdan etkilenenlere ve Türk halkına en derin taziyelerini” sundu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi. Mesajında İstanbul’daki patlama haberiyle sarsıldığını belirten Steinmeier’in “Bu şok anında Almanlar olarak İstanbulluların ve Türk halkının yanındayız” ifadesini kullandığı açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Erdoğan’a gönderdiği taziye mesajında, kurbanların ailelerine desteklerini ve yaralılara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Putin, Kremlin tarafından kamuoyuna duyurulan mesajda, “Terörizmin her türlü tezahür ve çeşidine karşı Türk ortaklarımızla en yakın iş birliğine hazır olduğumuzu tekrar teyit ediyoruz” ifadesini kullandı.

“Türkiye’deki menfur saldırı haberlerinden” dolayı yaşadığı üzüntüyü dile getiren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis de, “kurbanların ailelerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk halkına” taziyelerini iletirken yaralılara da acil şifalar diledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve çok sayıda liderden de mesajlar geldi.