ABD, Ukrayna’ya 120’den fazla İHA gönderiyor

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 22, 2022 / 14:11

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya 1,3 milyar dolarlık ek yardım sağlayacaklarını duyurdu. Bu yardımların 800 milyon doları savunma, 500 milyon doları ise ekonomi alanında olacak.

VOA’nın haberine göre Beyaz Saray’da konuşan Biden, “Bugün, Ukrayna’nın doğuda, Donbass bölgesinde savaşma kabiliyetini daha da arttırmak için 800 milyon dolarlık yardım yapacağımızı açıklıyorum” dedi. ABD Başkanı, yeni yardım paketinin ağır topçu sistemleri ve insansız hava araçları ile mühimmat içereceğini kaydetti.

Başkanın açıkladığı 800 milyon dolarlık yeni askeri yardım paketi, bu ayın başlarında benzer büyüklükteki yardımı izliyor. Bu paket de onaylanırsa ABD’nin Rusya’nın işgalinin başladığı 24 Şubat’tan bu yana Ukrayna’ya yardım taahhüdü 3,4 milyar doları bulacak.

AMERİKAN LİMANLARI RUS GEMİLERİNE KAPATILDI
Biden, Rus bağlantılı gemilerin Amerikan limanlara erişiminin yasaklayacağını söyledi. Biden, “Rus bayrağı altında seyreden, Rusya tarafından işletilen veya Rus bağlantılı hiçbir geminin ABD limanına yanaşmasına veya kıyılarımıza erişmesine izin verilmeyecek” dedi.

Biden, sağlanacak 500 milyon dolarlık fonun da Ukrayna hükümetince, “ekonomilerini istikrara kavuşturmak, Rus saldırısıyla harap olan toplulukları desteklemek ve Ukrayna halkına temel hizmetler sunmaya devam eden cesur işçilere ödeme yapmak için” kullanılabileceğini söyledi.

ASKERİ PAKETTE NELER VAR?
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD Başkanı Joe Biden’ın duyurduğu Ukrayna’ya yönelik ek savunma yardımı paketi içerisinde 120’den fazla Phoenix Ghost taktik insansız hava sistemi bulunduğunu açıkladı. Pakette Phoenix Ghost taktik insansız hava sistemi haricinde, 72 adet 155 milimetre obüs top sistemi, 144 bin top mermisi, 155 milimetre obüsleri çekmek için 72 taktik araç ile diğer saha ekipmanı ve yedek parçalar bulunuyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top