ABD, Ukrayna’ya gelişmiş füze sistemi gönderecek

ABD, Ukrayna’ya gelişmiş füze sistemi gönderecek
ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin Ukrayna’ya daha gelişmiş roket sistemleri ve mühimmat sağlayacağını, böylece “savaş alanındaki kilit hedefleri daha hassas bir şekilde vurabileceğini” söyledi.Biden, New York Times’da...

ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin Ukrayna’ya daha gelişmiş roket sistemleri ve mühimmat sağlayacağını, böylece “savaş alanındaki kilit hedefleri daha hassas bir şekilde vurabileceğini” söyledi.

Biden, New York Times’da yayınlanan köşe yazısında, “Ukrayna’ya savaş alanında mücadele edebilmesi ve müzakere masasında mümkün olan en güçlü konumda olabilmesi için önemli miktarda silah ve mühimmat göndermek üzere hızla harekete geçtik” ifadelerini kullandı.

VOA’nın haberine göre, Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, sağlanacak silahlar arasında M142 Yüksek Hareket Kabiliyetli Topçu Füze Sisteminin (HIMARS) de yer alacağını söyledi.

Sistem, ABD tarafından Ukrayna’ya yönelik açıklanması beklenen 700 milyon dolarlık silah yardım paketinin bir parçası. Yardım paketi mühimmat, karşı ateş radarları, bir dizi hava gözetleme radarı ve ilave Javelin tanksavar füzelerini içerecek.

ABD’li yetkili, “Bu sistemler Ukraynalılar tarafından Rusya’nın Ukrayna topraklarındaki ilerleyişini püskürtmek için kullanılacak, ancak Rusya topraklarındaki
hedeflerde kullanılmayacak” dedi.