ABD’de 2. dalga KORKUSU

ABD’de  2. dalga KORKUSU
ABD’de koronavirüsle mücadele için oluşturulan ekipte yer alan ve yaptığı açıklamalarla birçok kez Trump ile ters düşen Dr. Anthony Fauci, korkutan bir açıklama yaptı. Dr. Anthony Fauci, katıldığı bir etkinlikte, “Bu virüs...

ABD’de koronavirüsle mücadele için oluşturulan ekipte yer alan ve yaptığı açıklamalarla birçok kez Trump ile ters düşen Dr. Anthony Fauci, korkutan bir açıklama yaptı. Dr. Anthony Fauci, katıldığı bir etkinlikte, “Bu virüs bir anda yeryüzünden silinmeyecek, bu da demek oluyor ki Kovid-19 salgınında ikinci dalga kaçınılmaz. Bu virüs gelecek dönemde tekrar ortaya çıkacaktır, hatta belki de hiç kaybolmayacak” değerlendirmesinde bulundu.
Fauci, o zamana kadar alınacak önlemler ve geliştirilecek yöntemlerin oldukça önemli olduğunun altını çizerek, “Salgının ikinci dalgasını nasıl ele alacağımız, kaderimizi belirleyecek. İkinci dalga gelene kadar, gereken tüm önlemler alınırsa iyi bir iş çıkarırız. Bu konuda başarısız olursak, kötü bir sonbahar ve kış geçiririz” dedi.
“GEVŞETMEYİN”
Bazı eyaletlerin virüs önlemlerini gevşetmeye başladığına işaret eden Fauci, “Eyaletler virüs önlemlerini gerektiğinden önce gevşetirse, bir iki haftaki önceki durumumuza geri döneriz. Ayrıca ölü sayımız da beklenenden daha fazla olur” diye konuştu.