ABD’de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları bu sene çok farklı olacak

ABD’de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları bu sene çok farklı olacak
ABD’de her sene 4 Temmuz’da kutlanan Bağımsızlık Günü geçit töreni ve etkinlikleri bu sene koronavirüs sebebiyle yapılmayacak.Milyonlarca Amerikalı için, 1776’da Britanya’dan bağımsızlığını kutladıkları 4 Temmuz...

ABD’de her sene 4 Temmuz’da kutlanan Bağımsızlık Günü geçit töreni ve etkinlikleri bu sene koronavirüs sebebiyle yapılmayacak.
Milyonlarca Amerikalı için, 1776’da Britanya’dan bağımsızlığını kutladıkları 4 Temmuz bir gelenek. Birçok insan her sene tekrarlanan aktiviteler ve kutlamaları bekliyor.
Ancak bu sene kutlamalar çok daha farklı olacak.
1) GEÇİT TÖRENLERİ İPTAL EDİLDİ
ABD genelinde birçok şehirde düzenlenen geçit törenleri, koronavirüsün yayılmasını engellemek için iptal edildi. Başkent Washington DC’de yapılan ve en büyük ilgiyi çeken Ulusal Bağımsızlık Günü Geçit Töreni de, beklentilere rağmen bu yıl yapılmayacak.
Organizatörler, “Covid-19 bulaşma oranları, töreni güven için yapacak kadar düşmedi” açıklaması yaptı.
Bazı şehirlerde ise düşük profilli olsa da tören yapılacak.
Örneğin Ohio eyaletindeki az nüfuslu Montgomery şehrinde, motorcular, kaldırımda hareketsiz duracak olan bando takımının önünden geçecek.
2) GİZLİ HAVAİ FİŞEKLER
Birçok Amerikalı için havai fişek ile Bağımsızlık Günü adeta eş anlamlı.
Bu sebeple bazı şehirlerde havai fişek gösterisini tamamen kaldırmak yerine, kalabalıkların gösteriyi izlemek için toplanmasını engelleyecek şekilde yapmanın yolları bulundu.
Örneğin New York’ta, birkaç gece üst üste şehrin farklı yerlerinde havai fişek gösterileri yapılacak ve bunların nerelerde yapılacağı da önceden duyurulmayacak. Böylece şehrin farklı bölgelerinde yaşayanlar gösteriyi izleyebilecek.
Ancak her gece gösteri en fazla 5 dakika sürecek, böylece insanların dışarı çıkarak kalabalıklar halinde gösteriyi izlemesi engellenmeye çalışılacak.
Boston ve Houston’da ise havai fişek gösterilerinin evlerde televizyonlardan izlenmesi çağrısı yapılıyor.
3) GÖRSEL AKTİVİTELER
Koronavirüs salgını boyunca çok sayıda insan online platformlarda yaratıcılığını geliştirdi. 4 Temmuz organizatörleri de bunlar arasında.
Birçok etkinlik, 4 Temmuz akşamı sadece televizyondan izlenebilecek şekilde hazırlandı. Böylece herkes evde kalması sağlanmaya çalışılıyor.
Bunların arasında konserler ve Facebook üzerinden yayımlanacak performans gösterileri de var