ABD’de 800 zengine 1800 test gönderildi

ABD’de 800 zengine 1800 test gönderildi
Koronavirüs pandemisinin yeni merkezi olan ABD’de yaklaşık 740 bin kişi enfekte olmuş durumda. Ülkede geç alınan tedbirler ve yeterli sayıda test yapılmadığına dair eleştiriler her gün biraz daha artıyor. Salgın nedeniyle...

Koronavirüs pandemisinin yeni merkezi olan ABD’de yaklaşık 740 bin kişi enfekte olmuş durumda. Ülkede geç alınan tedbirler ve yeterli sayıda test yapılmadığına dair eleştiriler her gün biraz daha artıyor. Salgın nedeniyle 39 bin kişinin hayatını kaybettiği ülkede Miami açıklarındaki özel bir ada olan Fisher Adası’nın sakinlerinin 1800 antikor testi aldığı ortaya çıktı.
800 ailenin yaşadığı bir adanın binlerce test alması büyük tepki topladı. Ülkenin en zengin bölgesi olarak bilinen bu adada yaşayanların yıllık kişi başı geliri 2.2 milyon dolar. Adada evler 2 ila 80 milyon dolar arasında alıcı buluyor. Burada ev aldığınızda ödediğiniz tek bedel ev fiyatı olmuyor. Adanın imkanlarından yararlanmak için 250 bin dolarlık üyelik ücretini de ödemeniz gerekiyor.
‘PARASINI VERİP ALDILAR’
Konuyu ülke gündemine taşıyan The Miami Herald gazetesine açıklamada bulunan testleri satan üniversitenin sözcüsü Lisa Worley’in sözleri de bu tepkiyi artırdı. Worley, Fisher Adası sakinleri öyle istediği için testleri sattıklarını belirtti. Diğer bir deyişle ‘parasını verip aldılar işte’ dedi.
Bunun yanında UHealth Fisher Adası Tıbbi Direktörü Dr. Elizabeth Greig’in imzasıyla ada sakinlerine yollanan mektupta testler sayesinde ‘Fisher Adası’nda dünyada eşi görülmemiş bir koronavirüs takip sistemi’ kurduklarını belirtti. Yani ülkede test eksikliği çekilirken, zenginlerin yaşadığı adada ‘dünyanın en iyi sistemi’ kuruldu. Şu ana kadar Fisher Adası’nda 1 kişide koronavirüs tespit edildi.
SANCAK AKILLARA GELDİ
Türkiye’de de henüz test yapılma oranı bu kadar yükselmemişken Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak’ın sosyal medyada aldığı testleri paylaşması tepki çekmişti. Murat Sancak’ın yakın çevresinden olan Cihan Şanlı’nın sosyal medya hesabından paylaşılan görüntülerde Sancak’ın korona testi yaptığı, sonra da yanındakilere test yaparak sonucu beklediği görülüyordu.