ABD’de ‘ağır silahlar taşıyan yüzlerce Siyah’ yürüyüş yaptı

ABD’de ‘ağır silahlar taşıyan yüzlerce Siyah’ yürüyüş yaptı
Büyük çoğunluğu Siyahlardan oluşan, ‘ağır silahlı’ protestocular, ABD’nin Georgia eyaletindeki Konfederasyon anıt parkında buluştu. Silahlı grup, parktaki kayalıklara oyulu olan ve ırkçı kabul ettikleri bir taş kabartmanın...

Büyük çoğunluğu Siyahlardan oluşan, ‘ağır silahlı’ protestocular, ABD’nin Georgia eyaletindeki Konfederasyon anıt parkında buluştu. Silahlı grup, parktaki kayalıklara oyulu olan ve ırkçı kabul ettikleri bir taş kabartmanın kaldırılmasını istedi.
Twitter’da paylaşılan bir videoda, çoğunluğu Siyahlardan oluşan; tamamı siyah, paramiliter kıyafetler giyen ve ağır silahlar taşıyan protestocular, ‘Bağımsızlık Günü’ etkinlikleri kapsamında sessizce yürüyüş yaparken görülüyor.
Protestocular, ağır silahlar da dahil olmak üzere çeşitli tipte ateşli silahlar taşıyor ve bazılarının ise omuzlarına astıkları mühimmat kemerleri dikkat çekiyor.
Her ne kadar yürüyüşçülerin büyük bir kısmı Siyahlardan oluşsa da, çeşitli etnik gruplardan erkek ve kadınların protestoya iştirak ettiği görülüyor.